Egyszerűbb egyenlegkövetés és visszatérítés a Sziget fesztiváljain

Idén könnyebb nyomon követni a karszalagra feltöltött összeget, és automatikussá tehető a maradék egyenleg visszaigénylése is a szigetes fesztiválokon.

Az idei VOLT Fesztiválon debütált a Sziget-Festipay által üzemeltetett készpénzmentes rendszer új visszatérítés-számítási algoritmusa. A fejlesztés célja az volt, hogy a látogatók számára megkönnyítsék az egyenlegük nyomon követését és a karszalagokon maradt egyenleg visszaigénylését – írja a Sziget közleményben.Az idei év újdonsága, hogy a visszatérítés számításakor megkülönböztetik a helyszíni és az online feltöltéseket.A helyszínen feltöltött egyenleg maradványértéke csak a helyszínen váltható vissza, ezt a látogatónak személyesen kell igényelnie a feltöltőpontokon, a fesztivál nyitva tartása alatt bármikor.

Ugyanakkor az online feltöltött egyenleg maradványértéke minden esetben automatikusan visszautalásra kerül a fesztivál zárása után, a megadott határidőn belül. Az online feltöltés használata mellett a fesztivál applikációjában regisztrált látogatók folyamatosan nyomon tudják követni az egyenlegük és a visszatéríthető összegek alakulását.

A látogatók körében az újítás pozitív fogadtatásban részesült, ezt mutatja az online feltöltések és az érintésmentes fizetések (cca. 40%) megnövekedett aránya, a karszalagokon maradt egyenlegek pedig drasztikusan csökkentek mind a VOLT Fesztiválon mind a Balaton Soundon – olvasható a közleményben.

 

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.