Második helyezés Magyarországnak a milánói Italian Mission Awardon

Forrás: www.turizmus.com

Idén első alkalommal Magyarország is bejutott a döntőbe a „Best Business Destination” kategóriában, ahol végül Svájc mögött a második helyen végzett.

2021. szeptember 20-án került sor a Milánóban a MICE szektor szakújságírói által szervezett Italian Mission Award (IMA) nyolcadik díjátadójára, ahol az üzleti turizmus meghatározó szereplői versenyeznek.

A Magyar Turisztikai Ügynökség kezdeményezésére a Magyar Kongresszusi Iroda és az Olaszországért felelős piacszakértő elkészítették, majd az idei év tavaszán benyújtották a desztinációs pályázatot.

Idén első alkalommal Magyarország is bejutott a döntőbe a „Best Business Destination” kategóriában, ahol végül Svájc mögött a második helyen végzett.

Az eseményen 300 meghívott vendég vett részt, köztük a MICE turisztikai ágazat vezető személyiségei, légitársaságok- és az üzleti utaztatásra szakosodott utazásszervezők vezérigazgatói, nagyvállalatok vezetői és kiemelt turisztikai desztinációk. Magyarországot Békefi Anna, a Magyar Kongresszusi Iroda igazgatója, valamint Terjék Máté, a Magyar Turisztikai Ügynökség leányvállalataként működő Visit Hungary Olaszországért felelős piacszakértője képviselte.

Békefi Anna és Terjék Máté | Fotó: Magyar Turisztikai Ügynökség

Az a tény, hogy az Európa egyik legfontosabb üzleti turisztikai HUB-jának tartott Svájc mögött Magyarország lett a második helyezett a „Legjobb Üzleti Desztináció” kategóriában, nagy érdeklődést váltott ki a résztvevőkből, akik a díjátadót követően örömmel gratuláltak és számos hasznos megbeszélést folytattak az országunkat képviselő szakemberekkel.

Ez a fontos esemény kiváló lehetőséget adott arra, hogy Magyarország bemutatkozhasson az olasz MICE piacon is.

Mind a Visit Hungary, mind a Magyar Kongresszusi Iroda úgy ítélte meg, hogy a rendezvény kapcsolatépítést segítő jellege jelentős volt, az újságírók nyitottsága kiváló kiindulópont lehet ahhoz, hogy Olaszországban erősödjön a Magyarország, mint potenciális üzleti turisztikai desztináció iránti érdeklődés.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.