VinCE Budapest március első hétvégéjén

Mesterkurzusok, sétáló kóstoló, a legkiválóbb hazai és külföldi borok és pezsgők, különleges ételek várják a látogatókat március 6-8. között ismét a Corinthia Hotel Budapestben.

160 kiállító több mint 1000 bora kóstolható napijeggyel, az ötcsillagos környezethez illő sétáló kóstolón kizárólag a szakmai stáb előzetes tesztjein már bizonyított hazai pincészetek sorakozhatnak fel, idén még több külföldi borászattal együtt.

A világ minden tájáról érkező neves előadóknak és a megismételhetetlen borsoroknak köszönhetően a VinCE Budapest Wine Show az elmúlt öt évben Közép-Európa legrangosabb borszakmai eseményévé vált, idén közel 30 mesterkurzus szerepel a programban. A sommelier-k és maguk a borászok, de a borkedvelők is izgalmas témákat találhatnak; a világ legelegánsabb italai – világbajnokként díjazott champagne-ok és pezsgők gondoskodnak a csúcspontokról, és az egyik legmeghatározóbb trend, a biodinamika képviselői érkeznek Budapestre Bordeaux grand cru területeitől Elzászon át a szomszédos Ausztriáig.

Kalifornia mellett Tokaj, a Carton Hungaricum és a Pannon Bormíves Céh válogatott hazai tételei színesítik a kínálatot, egy interaktív kóstolón pedig a szakmai panel és a közönség együtt jár majd utána, vakon felismeri-e a csúcsborokat. A francia riviéra hangulatát prémium rozék és Christian Morisset Michelin-csillagos chef hozza el a mindig népszerű gasztrokurzusok egyikén.

Programok és információk: vincebudapest.hu és facebook.com/vincemagazin

(a mesterkurzusok programja elérhető január 15-től, a kiállítók és borsorok folyamatosan frissülnek)

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.