VinCE Budapest március elején

160 kiállító 1000 bora, ínyenc termékek, bortermelők, szakértők, szakírók és Master of Wine-ok várják a negyedik alkalommal megrendezett VinCE Budapest látogatóit március 8. és 10. között a Corinthia Hotelben.

Az immár Európa egyik legelismertebb boros rendezvényeként számon tartott VinCE Budapest alapvetően kiállítás, amelynek vendégei egy jeggyel végigkóstolhatják az összes kiállító borait. A háromnapos rendezvényen nem a mennyiség számít: csak olyan pincészetek állíthatnak ki, amelyek a VinCE Magazinban már elérték a 4 vagy 5 csillagos minősítést.

A sétáló kóstoló mellett összesen 25, a nemzetközi borvilág nagyjai által vezetett mesterkurzus és workshop várja a közönséget, ezeken külön belépővel lehet részt venni.

Szombaton, az első közönségnapon a nyitó mesterkurzus hagyományosan a champagne-ról szól, ezúttal „James Bond kedvenc pezsgőjét”, a Bollinger-t ismerhetik meg az érdeklődők, majd a „borvilág krémjeként” számon tartott Master of Wine-ok (MW) – ma csupán 301-en rendelkeznek ezzel a címmel – közül tízen mutatják be kedvenc boraikat.

Jamie Goodie, 2012 legjobb angol bloggere a biodinamikus borok világába vezeti be közönségét, majd következik a VinCE Budapest egyik sztárvendége, a „Mister Amaroneként” számon tartott Sandro Boscaini, a Verona környéki Masi Pincészet vezetője, aki a szárított szőlőből készült venetói vörösbor, az amarone titkáról tart mesterkurzust. A napot a kultikus Gaja Pincészet legújabb generációjához tartozó Gaia Gaja borbemutatója zárja.

Make wine not war címmel a borkészítés bölcsőjének számító régióba kalauzolja el az érdeklődőket örmény, grúz, török, izraeli és ciprusi borokkal Angela Muir MW, majd a ma talán legelismertebb borszakíró, Jancis Robinson munkatársa, Julia Harding MW tart mesterkurzust a nagyvilág előtt ismeretlen, de kiváló szőlőfajták boraival.

Nemzetközi borászatok és magyar birtokaik együtt mutatkoznak be a Dávid és Góliát elnevezésű mesterkurzuson, amelyen többek között a szupertoszkán borok atyjának tartott Piero Antinori márki lánya, Allegra Antinori mutatja be magyarországi vállalkozásukat, a bátaapáti Tűzkő Birtokot. A nemzetközi borvilágnak immár nemcsak fogyasztóként, de termelőként is egyre jelentősebb szereplője Kína; a távol-keleti országban szerzett élményeiről Herczeg Ágnes számol be több helyi termelő borait is bemutatva.

A VinCE Budapest folyamatosan bővülő kiállítói listája és programja a http://vincebudapest.hu honlapon érhető el, a helyszínen pedig okostelefonos applikáció segít majd a tájékozódásban.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.