VinCE Awards a leginspirálóbbaknak

A VinCE Budapest Wine Show a nemzetközi véleményformálók, a hazai szakma és borkedvelők találkozóhelye, ahol idén először rendezik meg a VinCE Awards díjátadót. A csúcsborok helyett ezúttal a szakmaiságot díjazzák; az előremutató példákat és a borvilágot intenzíven formáló eredményeket.

A jelöltek listáját 21 szakértő, köztük nemzetközi szaktekintélyek és a Bocuse d’Or Akadémia tagjai állították össze. A tíz kategória győzteseit a VinCE több száz szakmai partnerének szavazatai alapján, a március 6-i díjátadó gálán hirdetik ki.

A nevezéseket a gasztronómia és a borvilág elismert szakértőiből álló zsűri állította össze, amelynek tagjai nemzetközi borakadémikusok, borászok, szakírók, valamint a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjai. A nevezések alapján most tíz kategóriában keresik a legjobbakat; a VinCE Awards díjra jelöltek között van több étterem, borhotel, kereskedés, borbár, borászat és társulás. A VinCE további díjait a bortesztjein legeredményesebb borászat és borkereskedést veheti majd át.

Kategóriák és jelöltek:

A legjobb borlap – Onyx, Kistücsök, Borkonyha

A legjobb borhotel – Crocus Gere Bor Hotel & Resort, Bock Ermitage Hotel, Andrássy Rezidencia Wine & Spa

A legjobb borvacsora – Biarritz étterem, Gusteau Kulináris Élményműhely, Kistücsök

A legjobb borkereskedés – Bortársaság, Veritas, Radovin

A legjobb borbeszerző – Rutka Zoltán (METRO), Vincze Árpád (CBA), Harcz Ádám (Lidl)

A legjobb borbár – DropShop, DiVino Bazilika, Doblo

A legjobb weboldal – St. Andrea Szőlőbirtok, Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet, Gál Tibor Pincészet

A legjobb pincelátogatás – Szepsy Pince, Szent Donát Birtok, Dobogó Pincészet

A legjobb bormarketing kampány – Kreinbacher Birtok, Nemzeti Borkiválóság Program, Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet

A legaktívabb társulás – Balatoni Kör, Csopaki Kódex, Pannon Bormíves Céh

A jelöltekről és nevezésről bővebben ITT.

A nevezés zárásával most a VinCE több száz szakmai partnerén a sor, hogy letegyék voksukat a jelöltek legjobbjára. A szavazók között kizárólag szakmabeliek lehetnek; borászok, borászatok munkatársai, szakírók, a gasztronómiában dolgozók és sommelier-k, a borkereskedelem szereplői.

A borkedvelőket megismételhetetlen programmal várják

A VinCE Budapest Wine Show 150 kiállítója nemcsak a szakmabelieket, de a borrajongókat is várja. A három napos kóstolón az ötcsillagos környezethet méltó, a VinCE tesztjein korábban 4-5 csillagos eredménnyel szereplő pincészetek, valamint külföldi vendégkiállítók mutatják be boraikat. – Kiállítók és programok ITT.

A 22 előadáson és a VinCE Bár mini-kurzusain neves előadók készülnek egyedi borsorokkal. Az idei programban nagy hangsúlyt kaptak Franciaország legendás borvidékei, a biodinamikus- és organikus borkészítők, a világelső champagne-ok és pezsgők.

A legtávolábbi tájakról, Kaliforniából és Új-Zélandról is érkeznek szakértők és remek borok, míg a hazai kínálatból Tokaj borai és a Pannon Bormíves Céh legjobbjai szerepelnek az órarendben. A Carton Hungaricum válogatásában több, mint 20 pincészet tételeivel egy külön szekciót rendeznek be a kiállítótérben, folyamatos programokkal megtöltve a hétvégét.

További információ: vincebudapest.hu

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.