Újranyílt a Baricska Csárda Balatonfüreden

A Baricska Csárda és vendéglő páratlan környezetben, ősszőlők között, Balatonfüred szívében – a hajókikötőtől, és a Tagore sétánytól kb. 600 méterre – jelenleg is művelt szőlőbirtok mellett helyezkedik el, vadszőlővel fedett teraszáról pompás kilátás nyílik a Balatonra.

Az 1811-ben kialakított csárda 2013. nyár eleji újranyitásától kezdve – bár hű marad a tradíciókhoz – a gasztronómia és a kultúra olyan szentélye kíván lenni, ahol levetkőzték a 20. század második felének nagyüzemi, tolakodó vendéglátását, pimasz üzletvezetését. A Baricska Csárda mindenki számára vállalható, törzsvendégekre építő referencia csárda kíván lenni, amely hirdeti a környékbeli borászatok és magyar ételkészítés hagyományait, hírnevét, üzemeltetését a veszprémi Chianti étteremmel már ismertté vált Pantani Kft. végzi.

Az étlapon a hagyományos magyar fogások mellett találni szép számmal olyan ételeket is, amelyek akár a legnagyobb hőség idején is jól esnek – a hideg kovászosuborka-krémlevestől kezdve a friss salátákon át a padlizsánkrémig.

false

 

A kedd kivételével naponta nyitva tartó csárda szerdán és pénteken élő cigányzenével várja a vendégeket, de kérésre borkóstolást is szerveznek, az őszre pedig szüreti programokat terveznek.

Veszprém megye, mint a Bakonnyal és Balatonnal határolt terület, elhelyezkedésénél fogva mindig is táptalaja volt a csárdák nyitásának és remek otthona a virágzásuknak. A 18. századtól a csárdák a jelentősebb vásáros helyekre vezető utak mentén egynapi, félnapi járásra, illetve olyan helyeken álltak, ahol a közigazgatás nehezen ellenőrizhette őket. A közlekedés gyökeres átalakulásával a csárdák nagy része bezárt, a megmaradókat magyaros ételválasztékuk alapján lehet elkülöníteni az éttermektől. A Balaton part felértékelődésével működésük súlypontja a turizmusközpontú, hagyományőrző jellegű „csárdaprogram” lett.

További információ: www.baricska.hu

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.