Újabb sztárséf az Air France fedélzetén

Október elsejétől Francois Adamski gourmet menüsorát kóstolhatják az Air France Business osztályának utasai. Már a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről induló hosszú távú járatok mellett számos közép távú járat fedélzetén is elérhetőek a francia ételek.

Mostantól fél éven át a francia légitársaság business osztályának utasai a sztárséf, Francois Adamski ételkreációit kóstolhatják. Az Észak-Franciaországból származó Michelin-csillagos szakács a hagyományos francia gasztronómiát követi, és bár ételei első látásra egyszerűnek tűnhetnek, az ő konyhájában a részleteken van a hangsúly.

Újdonság az Air France kínálatában, hogy most már a hosszú távú járatok mellett a következő célállomások járatainak business osztályán is elérhetőek a gourmet fogások: Algír, Ammán, Athén, Bukarest, Casablanca, Jereván, Isztambul, Kijev, Moszkva, Rabat, Szentpétervár, Szófia, Stockholm, Tel- Aviv, Tunisz.

Az Air France küldetésének érzi a francia gasztronómia megismertetését a világgal, ennek érdekében pedig 2011 óta rendszeresen neves francia séfeket kér fel egy-egy menüsor kidolgozására. A hosszú távú járatok Business osztályának utasai eddig többek között Joël Robuchon, Guy Martin, Michel Roth és Thibaut Ruggeri által készített különlegességeket fogyaszthattak. Az új kooperációnak köszönhetően hat új ínyencség kerül a fedélzeti menübe:

Grillezett lazac krémes citromszószban, zöldségkörettel

Sült csirkefilé répával és zellerrel, kömény supreme öntettel

Csirketajine zöldséges búzadarával, citromzselével

Sült kacsa édesburgonya pürével lime mártással

Mogyoró krusztában sült tőkehal, pikáns szósszal, zellerrel és gesztenyével

Borjú csülök trüffel krémmel és burgonyapürével

Az ínyenc falatok frissességéért a sztárséf mellett a Servair kulináris stúdió felel. A fedélzeten felszolgált ételeket a Servair szakácsai a légi étkeztetés szabályait figyelembe véve állítják össze, hogy az ételek könnyűek, frissek, és kellemes ízűek legyenek.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.