Új indiai étterem Budapesten

Hivatalosan októberben nyílt, de már a lánc- és brandépítésen dolgozik a főváros legújabb indiai étterme, a Curry House a VII. kerületi Horánszky utcában.

Tulajdonosai jól tudják, hogy India különbözik – ez a hangzatos turisztikai szlogen mindenre érvényes, de még a kontinensnyi országon belül is, ahol minden régió saját gasztronómiát, hagyományt és kultúrát kínál. Ám az indiai ételek közös vonása a jellegzetes, intenzív fűszerezés, ami nem szükségszerűen jelent csak csípősséget, sokkal inkább illatok és ízek sokféleségét, amelyet sokak számára a curry testesít meg.

A Curry House étterem célja, hogy egész India sokféleségét megmutassa az ízek segítségével. Az autentikus indiai vendéglátóhelyet a fiatal bangladesi vállalkozó, Zulkarnain Saer Khan álmodta meg és hívta életre, másfél éves, a közép-európai régió indiai éttermeit vizsgáló kutatás nyomán.

 

Az étterem feltárja India konyhájának titkai és mélységeit, a vendégek sok éves tökéletesítéssel kialakított, sajátos ételkészítési technikákat és több ezer mérföldön átívelő ízeket ismerhetnek meg. Az étterem fogásai kézműipari remekek, amelyeket gondosan válogatott, természetes alapanyagok, hagyományos dél-ázsiai és klasszikus összetevők felhasználásával, továbbá sajátos főzési technikák alkalmazásával készítenek.

Az étterem séfje, Shyam Shrestha tapasztalatát Dubai híres szállodáiban szerezte: Sofitel Dubai, Dubai Marine Beach Resorts és az Abu Dhabi British Club, bármixere, Saurabh Mathur olyan helyeken dolgozott korábban, mint a Hard Rock Café Mumbai, Rock Bottom Dubai, MGM Macau Hotel, Dubai Marine Beach Resorts vagy Rotana Group.

A Curry House azonban már a fejlesztésen gondolkodik, és egy 15 éves márkafejlesztési időszakra tervez azzal a céllal, hogy a közép-kelet-európai régió trendteremtő márkája legyen az indiai éttermek világában. Terve, hogy 2020-ig öt másik közép-kelet-európai országban is megjelenjen, de jövőre Budapesten és vidéki városokban is újabb éttermeket nyitna.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.