Új görög étterem nyílt Budapesten

A dinamikus fejlődésnek köszönhetően a neves szakácsmester és étteremtulajdonos, Ghavrilos Arghyropoulos új görög éttermet nyitott Újlipótvárosban Estia Gyradiko néven, az óbudai Gyradiko kisvendéglő „testvéreként”.

Utóbbi 14 éve működik, Magyarország egyik legjobb görög étekműhelyeként, az új intézmény pedig a hagyományokat szem előtt tartva készít autentikus, jó ízű, remek minőségű görög ételeket, ráadásul a Kis-Ázsiai (rendkívül izgalmas) ízvilágot is szem előtt tartva. A tágas, minden igényt kielégítő Estia Gyradiko Budapest XIII. kerületében nyílt meg, a Victor Hugo u. 35. sz. alatt.

Ghavrilos Arghyropoulos szerint a görög konyha esetén három tájegység konyhájának az ötvözetéről beszélhetünk. Az egyik tájegység maga a szárazföldi Görögország, tehát az a rész, amit ma Görögország közepének tartunk. Itt zömmel a zöldséges ételeket, a hüvelyeseket és a nyárson sütött húsokat érdemes megemlítenünk. Az Ión-tengeri szigeteknek köszönhetően – amelyek hosszú éveken keresztül olasz/velencei gyarmatok voltak – rengeteg olasz hatás érződik a görög konyhán. A földrajzi közelség miatt az olasz hatást a nyugati görög partvidékeken is lehet érezni, ami a kicsit intenzívebb fűszerezésben és a tészták használatában nyilvánul meg. Azonban a legmarkánsabb, legzamatosabb, legfűszeresebb és legillatosabb része a görög konyhának a kis-ázsiai görög konyha.

Az étterem étlapján szerepel többek közt görög kolbászkülönlegesség és húsgolyók, htipiti, azaz pikáns fetakrém pitával, frissen sütött, meleg cukkini, padlizsán és paprika fokhagymás joghurtágyon, spenótos-póréhagymás-fetasajtos rétes, spenótos kritaraki – színes rizsszemtészta spenóttal és görög sajttal, vörösboros sertésragu vagy éppen joghurtos-citromos mousse is.

A két budapesti Gyradiko mellett további kettő működik franchise rendszerben Veresegyházon és Debrecenben.

További Információ: www.facebook.com/gyradikoestia

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.