Torkos Csütörtök március 6-án

A Magyar Turizmus Zrt. 2014-ben kilencedik alkalommal is megrendezi a népszerű Torkos Csütörtök akciót, amelyre a néphagyomány szerint a hamvazószerdát követően, idén március 6-án kerül sor. A rendezvényre február 20-tól foglalhatóak asztalok.

Ezen a napon a felhíváshoz csatlakozó éttermek vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50%-os kedvezményt biztosítanak vendégeiknek. A torkoskodni kívánó vendégek már február 20-ától böngészhetnek a vendéglátóhelyek kedvezőbbnél kedvezőbb ajánlatai között a www.torkoscsutortok.hu oldalon. Az előző évekhez hasonlóan online foglalásra is lehetőség van a NetPincérrel együttműködve működtetett felületen.

A kínálat március 2-áig naponta bővül, hiszen az éttermek egészen eddig az időpontig csatlakozhatnak az akcióhoz. A résztvevők palettája idén is igen színes, az ínyencek, a nemzetek konyháinak szerelmesei vagy éppen a meghitt kisvendéglők kedvelői is megtalálhatják a kedvükre valót a kínálatban. A Magyar Turizmus Zrt. idén nemcsak hazánk kulturális és gasztronómiai értékeire szeretné ráirányítani a figyelmet, hanem – a társaság Agrármarketing Vezérigazgatóságának (AMC) törekvéseivel összhangban – a minőségi magyar sertéshús fogyasztásának pozitív egészségügyi és gasztronómiai vetületeire is. Az idei Torkos Csütörtök fókuszában ezért a minőségi magyar sertéshús fogyasztásának népszerűsítése áll. A néphagyomány szerint ugyanis Torkos Csütörtökön – annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazószerdát követően ünnepeljük – ismét szabad húst fogyasztani a farsangi maradékok elfogyasztása céljából. Természetesen azok a vendégek is megtalálhatják a kedvükre való fogásokat, akik ebben az időszakban már nem szeretnének húst fogyasztani, hiszen az MT Zrt. szorgalmazza, hogy az éttermek kellő számú és változatos, böjtös ételt is szerepeltessenek kínálatukban az idei Torkos Csütörtök idején.

Két héttel az akció kezdete előtt már közel 400 étterem regisztrált a Torkos Csütörtök adatbázisában. A halászcsárdától az art caféig, a gyorsétteremtől a prémium kategóriás vendéglátóhelyig országszerte több száz helyszín közül választhatnak az érdeklődő ínyencek. A jelentkezés még korántsem zárult le: a kínálat napról napra bővül. Az éttermek folyamatosan bővülő listáját az akció weboldalán figyelemmel lehet kísérni.

Az éttermek jelentkezését egészen március 2-án 16 óráig várják.

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.