Szezonnyitó hosszú hétvége a legkisebb borvidéken

Az újjászületését élő Somlói borvidék május első hétvégjén tartja nagyszabású szezonyitó eseményét 15 neves pincészet részvételével. A Nyitott Pincék rendezvény egész hétvégén bemutatókkal, kóstolókkal, és borászvendégekkel várja a látogatókat, akiket különleges „busz” szállít a helyszínek között.

Az elmúlt időszak fejlesztéseinek köszönhetően megújult arcát mutató Somlói borvidék a nyár folyamán állandó bemutatókkal, kóstolókkal várja az érdeklődőket. Bár a borvidék kiemelt eseménye, a júniusi Éjszakai Pincetúra – amikor a somlói borászok egész éjszakára megnyitják pincéjüket – még várat magára, előtte több ezer vendéget várnak a vidék gazdái a különböző hétvégi eseményekre.

A Nyitott Pincék rendezvénysorozat új izgalmas színfoltnak ígérkezik a belföldi és külföldi borturisták számára egyaránt. A sorozat első eleme a  május első hétvégéjén megrendezett szezonnyitó hosszú hétvége. A több napos eseményen minden egyes kis családi pincészet kínál valamilyen érdekességet, és lehetőség nyílik a borász szakma élvonalába tartozó pincészetek meglátogatására is.

A rendezvénysorozattal párhuzamosan a Somlói Borok Boltjának nagy sikerű nyáresti rendezvénysorozata is újra indul május 2-án. A Borász a teraszon című esemény minden második szombaton más-más somlói borász tart tematikus borbemutatót. Az első kóstoló – Old School juhfark címmel – a Somló zászlósboráról, a juhfarkról fog szólni.

Az idei év újdonsága a hop on-hop off rendszerben működő ingyenesen igényben vehető Bornibusz. A rendezvény ideje alatt  az egyes helyszínek között  folyamatosan közlekedő – gyakorlatilag taxiként funkcionáló –  traktor vontatású szekér egyszerre 18-20 fő szállítására alkalmas. A pincészetek közötti járat menetrendje letölthető a Somlói Borvidék hivatalos weboldaláról.

Aki már mást tervezett május első hétvégéjére az sem fog lemaradni semmiről, a Nyitott Pincék rendezvényt következő alkalommal a pünkösdi hosszú hétvégén rendezik meg.

A programról további részletes információkat találni a Somlói Borvidék weboldalán és Facebook oldalukon.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.