Szekszárdon 2011-es Syrah lett az idei legjobb vörösbor

A Takler Pince 2011-es évjáratú Syrah reserve-je lett a szekszárdi borvidéki verseny legjobb vörösbora. A versenyre mintegy félszáz termelő nevezett összesen 212 mintával, a megméretésen 204 bor vett részt.

A tételeket nyolc 5-6 tagú zsűri bírálta, amelyek egy-egy vörösbort juttattak tovább a hat szekszárdi borászból álló „csúcszsűrinek”. A grémium választotta ki a borvidék idei legjobb vörösborát, amely egyelőre még nincs kereskedelmi forgalomban.

A történelmi borvidéken először végzett első helyen a – testes, színanyagban gazdag borként jellemzett – francia eredetű Syrah, az utóbbi négy évben kékfrankost, cabernet fajtákat, merlot-t, házasítást ítélt a zsűri a legjobbnak. Az idei versenyre többségében cuvée, kékfrankos, bikavér és kadarka érkezett, most először neveztek a Szekszárdra jellemző kadarkából a legtöbb, 29 mintát.

A borversenyen kiválasztották a legjobb kékfrankost, kadarkát, bikavért és a város borát is. A díjakat április 27-én, a hagyományos Szent György-napi borünnepen adják Szekszárdon

Forrás: MTI

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.