Süti kilátással

Egy összesen mintegy 180 millió forintos beruházás keretében megújult a tihanyi Apátsági Rege Cukrászda.

Mihályi Norbert Jeromos, a Tihanyi Bencés Apátság perjele elmondta: a 140 millió forintos kormányzati támogatással mintegy 180 millió forintból megvalósult beruházás során modern, a megnövekedett vendégforgalom kiszolgálására alkalmas melegkonyhát és cukrászműhelyt hoztak létre, valamint kicserélték a Balatonra néző panorámaablakokat.

Tihanyi Bencés Apátság
A tihanyi Apátsági Rege Cukrászda 2017 augusztusában. Fotó: Máté Balázs

A szerzetesi hagyományokra építenek

Az Apátsági Rege Cukrászdában olyan süteményeket és meleg ételeket kínálnak majd, amelyek a szerzetesi hagyományokból merítkeznek, például az apátság gyógynövénykertjéből származó mentával ízesített süteményt vagy levendulás krémest.

Az apátsági közösség célja, hogy a Tihanyba érkezők élményszerűen, hitelesen tudják megtapasztalni azt a gazdag szerzetesi hagyományt, amelynek alapvető eleme a lelki szellemi és testi felüdülés. A cukrászdát és az azt körülvevő udvart az apátság vendégfogadó központjává szeretnék fejleszteni.

Komoly múlt áll a cukrászda mögött

A cukrászda az 1970-es években nyílt meg Tihanyban az apátság gazdasági udvarán egy akkor állami tulajdonú hotel működtetésében, majd 1990-ben visszakapta az apátság a birtokot, 1996-ban pedig megépült a jelenleg is látható épületegyüttes.

 

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.