Spíler Shanghai: bisztró, bár és klub a Gozsdu udvarban

A 30-as évek Shanghai-a inspirálta rusztikus-ipari környezet, vagány ételek ázsiai csavarral, kínai, thai, japán és szingapúri sörök, buja koktélok, hatalmas bárpult, bulikra kibérelhető titkos bár, télen fedett terasz és hétvégente rezidens DJ – a Gozsdu negyed új helyszínén.

A Zsidai-csoport legújabb vállalkozásaként nyílt meg a két világháború közötti, kultúrák keveredését kínáló Shanghai Spíler, ahol az ázsiai inspirációval készülő ételek közösen fogyaszthatóak, kézzel, evőeszközzel vagy pálcikával, ideálisak iszogatás és bulizás mellé, de komolyabb kulináris élvezetek céljára is. Az étlap széles tartalmában és árszínvonalában is: az egészen romkocsmás árú laza falatoktól, tekercsektől, tempuráktól a dongpon át az amerikai marhából készülő marha tatakiig terjed a választék.

A konyhát híres New York-i és San Francisco-i séfek inspirálták, többek közt David Chang, a Momofuku alapítója. Litauszki Zsolt kreatív séf és Lutz Lajos Spíler nagymesterek révén alakult ki a Spíler Shanghai ázsiai konyhája, melyet Rácz Krisztián, a nemzetközileg is többszörösen elismert 21  korábbi séfje vezet, munkáját nagy tapasztalattal rendelkező kínai séfek segítik.

A Spílerben megszokott csapolt sörök mellett kínai, thai, japán és szingapúri sörök, nehezen hozzáférhető szakék, a legjobb japán whisky-k, borválaszték és sok-sok csak a Shanghai számára kifejlesztett ázsiai koktél alkotja az itallapot.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.