Sajtok, pizza, lángos a Belvárosi Piacon

A rohamosan fejlődő és egyre sokszínűbb gasztronómiai kínálatot felvonultató Belvárosi Piac újabb különlegességekkel bővül: sajtkészítő üzem, gourmet bolt, lángosozó és pizzázó nyílt.

A Trattoria Pomo d’Orot is jegyző Gianni Annoni az ötödik kerületi Belvárosi Piac galériáján üzemelő tésztabárja után a piac alsó szintjén is üzleteket nyitott, mondhatni az olasz-magyar kulináris összefogás jegyében.

A Via Lattea gourmet boltban a Franciaországból, Belgiumból, Hollandiából és Spanyolországból érkező sajtok és felvágottak egészülnek ki olasz és magyar társaikkal. Az üzlet mögött azonban egy „látvány-sajtkészítő” műhely is található, amelynek ablakain benézve bárki betekintést kaphat a ricotta, caciotta, mascarpone készítésébe. Itt egy különleges gép segítségével magyar tejből készülnek olasz sajtkülönlegességek, tapasztalt sajtmesterek segítségével, a piaci közönség és az éttermek számára egyaránt.

Gianni Fritú néven lángosost is nyitott, hiszen nem létezhet piac Magyarországon lángos nélkül. Itt hagyományos magyar recept szerint sül a tészta, de kapható olasz pizza fritta és montana, apró olasz lángos is. A Margherita pizzázó pedig eredeti olasz, pörgetve készített pizzákat kínál, akár szeletben is.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.