Rendhagyó éttermet nyitott Heston Blumenthal

The Perfectionists’ Café néven nyílt meg a vadonatúj Heathrow 2-es terminálon a világ egyik legjobbjának tartott, folyamatosan a tökéletességre törekedő séf legújabb étterme, amely szakít a reptéri vendéglátó egységek kliséivel.

A reptéri éttermek vendégeinek elvárásai speciálisak, hiszen az itt megfordulók egy része csak nagyon kevés időt tölt el, míg a tranzitutasok viszont akár hosszú órákig is várakoznak csatlakozásuk indulására. A Perfectionists’ Café mindkét csoport elvárásait teljesíti, gyorsan elkészíthető – ám nem gyorséttermi – fogásokkal és barátságos környezettel.

Blumenthal néhány éve In Search of Perfection címmel készített főzőműsor-sorozatot, amelyben Nagy-Britannia kedvenc ételeinek – többek közt a pizza, a fish&chips, a szték, a hamburger, a feketeerdő-torta – kutatta tökéletes elkészítési módját. A sorozat ihlette az új étterem kialakítását és menüjét, így például a pizzák – reptéri étteremben egyedülálló módon – hagyományos fatüzelésű kemencében készülnek, a hamburgerhez a húst különleges módon darálják, a chips roppanós, és kaphatóak itt Blumenthal legendás folyékony nitrogénnel készülő fagylaltjai is.

A hely dizájnja pedig a hatvanas éveket, a repülés aranykorát idézi, egyik jellegzetessége hatalmas, propeller alakú bárasztala.

Fotó: Foodrepublic.com

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.