Pünkösdkor Főzdefeszt és Street Food Show

Vadonatúj helyszínen, a budai Műegyetem rakparton talál egymásra a kézműves söröket felvonultató Főzdefeszt és az utcai ételeket kínáló Street Food Show június 7-9-ig.

Az előző évtized általános gasztroforradalma után 2011-ben sörforradalom kezdődött, most a street food műfaja újul meg. Így talán nincs is mit csodálkozni azon, hogy Budapest két autentikus fesztiválja egymásra talált: a Főzdefeszt a maga 30 kézműves sörfőzdéjével és több, mint 90 fajta sörével, sosem tudott elegendő energiát fordítani a minőségi fesztiválétkeztetésre. A Street Food Show pedig egyre kényelmetlenebbül érezte magát a Hold utcai csarnokban, és nem csak azért mert fizikailag túlnőtt a téren, de azért is, mert a rendezői igazából maguk is meg vannak győződve róla, hogy a street foodnak az utcán a helye.

Az idei fúziós fesztiválra a Street Food Show amellett, hogy ismét kihozz a legforróbb utcai árusokat, egy „best of” válogatással is készül, meghívja az eddig mustrák legnépszerűbb szereplőit. Itt lesz ismét az első Street Food Show és a rendezvény történetének legkedveltebb árusa: a nemrég ráncfelvarráson átesett Wang. Az egzotikus vonalat viszi a Funky Pho csapata, akik a boltból kiszabadulva végre grillezhetnek, míg Gurung Nepálból elhozza a város egyik legjobb naanját. Szintén a szabad ég adta lehetőséggel él a Padron, akik a kiapadhatatlan baszkföldi kulináris forrásból szemezgetnek. A Varieté híveket toboroz pulled pork-ja mögé, a pastramit Pista bá’ mutatja be.

 

A Húspatika mangalicáit remekül kiegészíti a Vörös Homár, de ott lesz a Jacques Liszt és a Divin Porcello is. Food truckból sem lesz hiány: a hamburgereiről elhíresült Zing mellett parkol majd a Pasta Station, a lángoskirály Tésztafeszítő Kisiparos, a hot dogot átértelmező Kolbice, és kocsiból is bemutatkozik a budai Szendzso és kistestvére, a Kolosy Ébresztő, valamint a NU bisztró. A fagylaltokat a Fragola prezentálja, de lesz itt  PedaloCafé, világbajnok baristával.

A Főzdefeszt idén is nagyjából negyven standon kínál több mint százféle magyar kézműves sört, és válogatást a nemzetközi élmezőnyből. A legutóbbi Főzdefeszt óta egyetlen sörfőzde nyílt meg, a csak felsőerjesztésű söröket főző domonyi Bigfoot, de számos új sörfőző-formáció alakult, azzal a céllal, hogy a tavalyi helyzetre jellemző kósza gerillasörök világát leváltsa jól beazonosítható, stabil brandekkel. Ilyen a tavalyi közönségdíjas, Németh Anti által alapított márka, a „hedonizmus” szóból rövidített Hedon Sörfőzde, ami két sörrel, a „Credo” nevezetű SMaSH IPA-val (Single Malt, Single Hop IPA) és a „Vertigo” nevű amarillós lágersörrel mutatkozik be.
Az Élesztő gerilla-stand tavalyi sikere után maga az Élesztő is nekilátott, hogy lefőzesse a szája íze szerint való gerillasöröket. A jászapáti Guri Sörfőzdében készült Propaganda azzal a céllal készült, hogy izgalmas komlóízeket csempésszen a hétköznapi ivósörbe, a Táncoló Medve házisörfőző formációval kooperációban készült Medvetánc pedig egyenesen feszegeti a sörkategória határait – 3,8%-os valódi nyári üdítő, amiben annyi gyömbér van, hogy lángra lobbantja a nyelvet és az agyat, míg a Róth Zoltán zseniális receptje alapján készült 1Milliárd Megawatt nevű duplaIPA is energiadús élmény.

Armando_otchoa idén két kollaborációs főzetet mutat be, egy könnyű Köleses és egy félbarna IPA-t.
A legerősebb főzetet Kis Hopfanatic Tamás hozza, aki a BodzIPA mellett a Tsunami névre keresztelt, 15,2 százalékos bourbon-chipses, kávés imperial stouttal készül.

A számos új szereplő mellett lesz egy szokatlan is: a tiszteletbeli magyar sörfőzőnek számító Kaltenecker új sörfőzdét alapított. Az Ikkona sörfőzde világpremierje is a Főzdefeszten lesz, a tisztességes, hagyományos közép-európai ivósör újra feltalálásával. Lesz még sok más érdekesség – Japán Búza, Suzuki IPA, Kolibri IPA, kiwis sör, gesztenyés sör, árpasör, rastasör, barley wine, apátsági sör, biosör – bőven lesz mit kóstolni!

További információ:

http://folyekonykenyer.blog.hu/2014/05/19/itt_a_vii_fozdefeszt_street_food_show

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.