Pezsgőzni egész évben érdemes!

A Pezsgő Szalonnal folytatódik a Winelovers tematikus rendezvényeinek sora: a június 20-án rendezett eseménnyel a szervezők azt szeretnék minél több borkedvelőnek bebizonyítani, hogy pezsgőspalackot nemcsak születésnapi ünnepségeken és decemberben érdemes bontani, hanem az év bármely napján.

Sőt, a nyári szezon kifejezetten jó lehetőséget kínál arra, hogy próbára tegyük, milyen üdítő lehet egy jól behűtött gyöngyöző vagy habzóbor a kánikulában.

A Winelovers csoport a korábbi években szervezett tematikus borkóstolói sorát 2015-ben két új eseménnyel bővítette. A márciusban lezajló Tokaj Grand rendezvénysorozat mellett az idei másik újdonság a Pezsgő Szalon, amely júniusban országszerte kínál buborékokra hangolt programokat, ajánlatokat. A hónap természetesen ez alkalommal sem lenne teljes a Budapesten lezajló Nagy Pezsgő Kóstoló nélkül, amelynek június 20-án a Corinthia Hotel Budapest ad majd otthont.

De mi is a különbség az egyes habzó italok között? A gyöngyöző bor buboréktartalma képződhet természetes módon vagy szén-dioxid mesterséges hozzáadásával, a pezsgőhöz képest azonban alacsonyabb – 1-2,5 bar közötti – a palackban uralkodó nyomás. A habzóborok szintén a hétköznapok italai, jó szívvel ajánlhatók kora délutáni-esti gondűzőnek. Az alapborhoz mesterségesen adnak annyi szén-dioxidot, hogy a palackban legalább 3 bar túlnyomás uralkodjon.

A pezsgőben lévő buborékok mind természetes módon, az erjesztés következményeként jönnek létre, és legalább 3 bar nyomást fejtenek ki. Az egyes pezsgőkészítési módszereket az eljárás körülményei különböztetik meg, a minőség szempontjából meghatározó az alapbor, az, hogy palackban vagy tartályban képződtek-e a buborékok, és hogy milyen hosszan érlelték a forgalomba hozatal előtt az adott pezsgőt.

A Pezsgő Szalon Nagy Pezsgő Kóstolóján a hazai buborékos borok mellett széles nemzetközi kínálat is felvonul. További részletek a http://pezsgoszalon.hu/ oldalon találhatóak.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.