Paprikáscsirke-kreációk a Gourmet Fesztiválon
A legjobb fővárosi és vidéki éttermek tálalásában különleges paprikáscsirke-kreációkat kóstolhatnak az 5. Gourmet Fesztivál látogatói május 21. és 24. között a budapesti Millenáris parkban, ahol a legkiválóbb borászatok, cukrászdák és a gasztrovilág egyéb jeles képviselői is bemutatkoznak.
Szakértői csapat válogatta össze a fesztiválra azokat, akik ma Magyarországon a gasztronómiai élvonalba tartoznak, így a programra kilátogatók a legjobbakat kóstolhatják végig a több mint száz kiállító standján.
A szervezők a korábbi évek tradícióját követve idén is egy hagyományos étel, ezúttal a paprikás csirke újrafogalmazását kérték az éttermektől, akik természetesen egyéb saját fogásaikat is kóstoltatják a vendégekkel. A kínálatban a Michelin-csillagos éttermek ízei is megjelennek.
A street food kategóriában ezúttal újdonságként megjelenik a grillezés és a barbecue (BBQ), és kiderül, mi a különbség a kettő között.
Külön helyszínen mutatkozik be a magyar Bocuse d’Or Akadémia, a világ legrangosabb szakácsversenyének hazai központja. A Gourmet Fesztiválon a januári lyoni verseny magyar standján nagy sikert arató öt magyar étterem – az Arany Kaviár, a Kistücsök, a Bock Bisztró, az Onyx és a Gerbeaud – által összeállított ötfogásos menü kóstolható végig, előzetes helyfoglalás alapján.
A fesztivál gasztroszínpadán, ahol non-stop étel- és italkóstolókkal is várják a vendégeket, bemutatkozik többek között Miguel Rocha Vieira, a Michelin-csillagos Costes séfje és Huszár Krisztián, a ZONA Budapest séfje.
További információ: www.gourmetfesztival.hu
Forrás: Business Traveller Hungary
Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.