Pannon Bormustra Közönségnap

Idén a Pannon Bormustra új, minden érdeklődő számára nyitott rendezvénnyel jelentkezik. A 13. alkalommal rendezett megmérettetésen a hazai borok május 9-11. között versenyeznek Pannonhalmán. Ebben az évben száztizenhárom hazai bortermelő, a tavalyinál tíz százalékkal több, azaz majd’300 borral nevezett a legjobb hazai borok  legnagyobb presztízsű hazai borversenyén. 

pannonbor.jpgIdén a Pannon Bormustra új, minden érdeklődő számára nyitott rendezvénnyel jelentkezik. A 13. alkalommal rendezett megmérettetésen a hazai borok május 9-11. között versenyeznek Pannonhalmán. Ebben az évben száztizenhárom hazai bortermelő, a tavalyinál tíz százalékkal több, azaz majd’300 borral nevezett a legjobb hazai borok  legnagyobb presztízsű hazai borversenyén.

Az előző évhez hasonlóan idén is furmintból nevezték a legtöbbet, a vörösborok esetében a cabernet-k dominálnak, de nőtt a kékfrankosok aránya is. A borvidékeket illetően ismét Tokaj-Hegyaljáról nevezték a legtöbb bort, de az egri, szekszárdi és villányi borok mezőnye is erős.
A zártkörű versenynapokat követően május 12-én közönségnapra kerül sor Budapesten, a Gerbeaud Házban. ahol az érdeklődők elsőkézből tudhatják meg, hogy kik az idei díjazottak, egy sétáló kóstoló keretében pedig megkóstolhatják az idei verseny csúcsborait, találkozhatnak a Bormustra zsűritagjaival és nemzetközi sztárjaival, sőt részt vehetnek az általuk vezetett mesterkurzusokon is.
Mesterkurzust tart többek közt Isabelle Legeron Master of Wine, akit  már nem kell bemutatni a hazai közönségnek, hiszen számos alkalommal járt hazánkban és a Travel Channel népszerű boros műsorából is ismert. Itt lesz  Jamie Goode az egyik legnépszerűbb angol borblog, a wineanorak.com szerzője, akinek The Science of Wine című könyve ma már klasszikusnak számít, a tavaly kiadott Authentic Wine című könyve pedig hiánypótló a témában. Az Inspiráló borok című mestrekurzuson mesterkurzuson két sikeres borblogger – Alder Yarrow és Wojciech Bonkowski- beszél arról, hogy milyen borok inspirálják őket leginkább az írásra, és az általuk választott 3-3 bor bemutatásán keresztül konkrét példákat is kóstolhatnak a résztvevők.
A Borstílusok és piaci trendek Észak-Amerikában című kóstolón – Tara Q Thomas és John Szabo MS vezetésével-  a résztvevők megismerkedhetnek az amerikai és a kanadai borpiac sajátosságaival, és két észak-amerikai szakember segítségével bepillanthatnak a világ legnagyobb borpiacának aktuális trendjeibe. A két szakember hat olyan bort is bemutat a mesterkurzuson, amelyek megfelelnek a jelenlegi piaci elvárásoknak
A szakemberekről bővebb információ a http://www.pannonbormustra.hu/pbm/zsuri,  a  részletes program pedig a http://www.pannonbormustra.hu/pbm/kozonsegnap oldalon található.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.