Olaszrizling Október – Nagy Olaszrizling Kóstoló

Az olaszrizling hazánk egyik legjelentősebb fajtája, hiszen a legnagyobb területen termesztett fehér szőlő, és szinte mindegyik borvidéken megtalálható. Októberben számos rendezvény e fajtát állítja fókuszba.

Különlegességét az adja, hogy visszafogott aromái révén képes kifejezni a termőtáj adottságait, különös tekintettel a Balaton északi partjának és Egerszólát dűlőinek vulkanikus talajára.

Az Olaszrizling Október célja, hogy ráirányítsa a figyelmet erre a különleges fajtára, megmutassa kiemelkedő adottságait, változatosságát. Az olaszrizling nemcsak a mindennapok bora lehet, hanem dűlőszelektált és válogatás tételei által az egyedi alkalmak méltó kísérője is.

Az Olaszrizling Október programsorozatot a Winelovers csoport szervezi, amely már olyan rendezvényeket tudhat maga mögött, mint a Tokaj Grand, a Bordó Blend, a Kékfrankos MOST!, a Pezsgő Szalon és a Magyar Borok Bálja.

A Sofitel Budapest termeiben lezajló Nagy Olaszrizling Kóstoló egy egész napos olaszrizlingre épülő program. A nap legfontosabb eseményének az a sétáló kóstoló számít, amely 14:00-22:00 között kerül megrendezésre, és amelyre a hazai borászokon túl külföldi kiállítókat is várnak. Azok számára, akik alaposabban is szeretnének elmélyülni az olaszrizlingek világában, két ültetett mesterkurzussal készülnek a szervezők.

www.olaszrizlingoktober.hu

https://www.facebook.com/events/993792363982462/305/

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.