Nyit az 5. Főzdefeszt

Június 7-9. között ismét a kézműves sörök kerülnek fókuszba Józsefváros szívében, a Mikszáth Kálmán és a Szabó Ervin téren az immár 5. alkalommal megrendezett Főzdefeszten.

Az egész hétvégés rendezvényen most 100 féle magyar kézműves sörre szavazhatunk, ha el tudjuk dönteni, melyik ízlett a legjobban, miközben kóstolgathatjuk az európai hagyományos és újhullámos söröket.

De a Főzdefeszt szervezői nem elégszenek meg azzal, hogy finom sörökkel andalítsák el a látogatókat, az ízlésnevelés feladatát is magukra vették azzal, hogy a búzasör tematikájú sörfesztiválon megpróbálnak mindenkit rávenni arra, hogy dobja el a citromkarikát, ami csak árt a búzasörnek. És nem is olyan finoman: a fesztivál alcíme – Weizen Terror – azt sugallja, hogy az erőszaktól sem riadnak vissza azért, hogy leszoktassák a magyar fogyasztót a citromkarika használatáról.

Aki nem ijed meg a búzasör-terrorizmustól, az ugorjon le a Kálvin tér mellé, a Palotanegyed legszebb részére, hogy újrakóstolja régi kedvenceit vagy megismerkedjen azzal a tucatnyi újdonsággal – különös tekintettel az új magyar búzákra – amit a magyar sörfőzők a tél alatt kifejlesztettek.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.