Mi lesz az idei nyár slágerbora?

Ha nyár, akkor nyaralás tekintetében a Balaton a legnépszerűbb helyszín, de vajon a borok terén mit érdemes választani?

A VinCE Balaton szervezői összegyűjtötték, hogy a hat borrégiót (Balatonfüred-Csopaki, Badacsonyi, Balaton-felvidéki, Somlói és Balatonmelléki) kínáló tó borászatainak mely tételei lehetnek az idei nyár borslágerei, de ugyanakkor szétnéztek az ország egyéb vidékein is. A kínálatot július 10-13. között Balatonfüreden tesztelhetik is az érdeklődők.

Vidám buborékok: a buborékok frissessége minden árkategóriában átütő, a gyöngyözőktől a pezsgőkig a gyümölcsös, könnyed borok étvágygerjesztőként és ételek kísérőjeként is népszerűek. Nem véletlen, hogy a VinCE Balaton hajós kurzusai közül idén is a pezsgőkurzusokra érkeznek leggyorsabban a jelentkezések, ahol könnyed habzóktól a proseccón át egészen a legfinomabb tradicionális pezsgőkig ível majd a sor. A kiállítók választékából a Sauska és a Nyilas Pincészet gyöngyözőit érdemes lesz megkóstolni!

Alternatív meccskorcsolyák: a labdarúgó-világbajnokság lázban tartja a borrajongókat, a sör legnagyobb konkurensét egy igazán finom helyi fehérborból készített fröccs, vagy rozéfröccs jelenti. A jó ár-érték arány mellett a szomjat is oltják, vizet pótolnak, így nagy melegben kevésbé kell tartanunk a nem kívánt következményektől. A VinCE Balaton speciális ajánlatából a közönség szavazhatja meg kedvencét és ezzel a szavazó mellett a kiállító is nyerhet.

Ropogós rozék: a gyümölcsös, reduktív borok továbbra is hódítanak, a VinCE bormagazin idei tesztjére minden eddiginél több, 80 rozé érkezett a rózsaszín minden árnyalatában. A szakértők a Pannonhalmi, Tüske és Bodor rozékat találták a legjobbnak, a balatoni pincészetek közül jól szerepelt a Feind Cabernet, a Konyári és a Varga Pinot Noir rozé, valamint Légli, Garamvári, Jásdi borai, és Balatonfüred-Csopakról a Tücsibor és a Dobosi Pincészet Bio Kékfrankosa.

Balatoni kedvencek: a balatoni borvidékek számos, csak az adott termőhelyre jellemző szőlőfajtával büszkélkedhetnek. Ezek közül a badacsonyi kéknyelűt nemrég a hungarikumok listájára is felvették, mint őshonos magyar szőlőfajta. Utánozhatatlan a somlói juhfark vagy a csopaki olaszrizling is, a valódi ritkaságok kedvelői pedig Badacsony környékén a vulcanussal, zefírrel vagy rózsakővel ismerkedhetnek. A VinCE Balaton egy tematikus hajós kurzusán a még felfedezésre váró, kis kézműves pincék borait kóstoltatják majd az érdeklődők.

 

További információ: vincebalaton.hu és facebook.com/vincemagazin. A belépés ingyenes, kóstolópohár 1000 forint letéti díjért váltható.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.