Mexikó Újpest szívében

A belvárostól távol tematikus éttermet nyitni némi bátorságot kíván, de a jól eltalált koncepció és a megfelelő kivitelezés könnyen sikerre vihető. Jó példa erre a mexikói konyhára építő Calavera, amelyet nyitása után egy hónappal már nem csak a helyi közönség kezd el felfedezni.

Jól eltalált látványvilág, a Mexikóra jellemző, kissé kopottasnak tűnő, ám vidám hangulatot kimondottan komfortos és humoros formában közvetítő dizájn fogadja a betérőt a megújult újpesti Szent István téren.

A közeli Központ Bisztrót is sikerre vivő Petrovszki Norbert konyhafőnök és csapata a mexikói konyha legismertebb és legkedveltebb ízeit varázsolja a tányérra. Előételnek salátákat és nachos-variációkat rendelhetünk, a levesek között találni sajtkrémet, pozolét és hideg mangót. A tostadas, a fajitas, a burrito és a tortilla számos verzióban érhető el, csakúgy, mint a salsák, de kérhetünk chili con carnét vagy steak & tequilát. És bár a mexikói konyha elengedhetetlen alkotóeleme a chili, a Calavera konyhai csapata óvatosan bánik vele, hiszen a magyar közönségnek csak egy része nyitott a csípősségre, ám számukra többféle erősségű és ízvilágú szószt kínálnak. A desszertek választékában pedig mangós-chia magos puding, lime torta, chipotles csokifelfújt és churrost egyaránt találni.

A Calavera itallapján persze a mexikói ízeké a főszerep, így tequilából és Margaritából egyedülállóan széles választékot találunk, és a rumok kedvelői sem csalódnak. Ám az ételek mellé jól párosítható a kukoricasör vagy a kukoricaszörp alapú limonádé is. De a kávék kedvelőinek sem könnyű a választás, hiszen a klasszikus verziók mellett itt kérhető a nitrogénnel csapolt Nitro Café is – amely akár az étterem impozáns bárpultjánál ülve fogyasztható.

Információ: www.calavera.hu

Forrás: Vendéglátás

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.