Megújulnak Wang mester éttermei

A hazánkban élő kínai sztárszakács Wang mester átszervezi portfólióját: Telepy utcai étterme bezár, a zuglói Gizella utcai egység a nyáron megújul, ám már folynak az egyeztetések egy új, magasra pozícionált belvárosi helyszínről, amely kompromisszumok nélkül kívánja a kínai konyha legjavát nyújtani.

Wang mester éttermei az elmúlt évtizedben Magyarország legjobb kínai éttermei közé nőtték ki magukat, számos elismeréssel besöpörve. Ám 2013. június 29-én örökre bezárja kapuit a Telepy utcai étterem, míg 2013. július 1-jétől szeptember 1-jéig bezár a Gizella utcai intézmény is, hogy az ősszel teljesen megújulva, középen egy nyitott konyhával újranyisson. A hely továbbra is a pekingi-hunani-ujgur-szecsuáni tartományok ételeit kínálja majd, viszont az eddig kapható ételek nagy része átalakul.

“Úgy gondoltam, hogy ideje egy újabb minőségi fokot megugrani, és egy még elegánsabb kínai éttermet létrehozni Magyarországon. Örülök, ha a kínai konyha- és az 5000 éves kultúra újabb helyen kerülhet bemutatásra – minőségi alapanyagokkal, új ételekkel” – mondta el Wang mester

A Gizella úti étterem teljes megújulásával párhuzamosan Wang mester egy másik, vadonatúj étteremkoncepciót is szeretne itthon megvalósítani. Az új hely a “Best of China” koncepciót követi magas éttermi színvonalon, Kína összes szegletéből kínálnak helyi sajátosságokat, de csakis a legjobbakat. Az új hely vélhetően Budapest 5. kerületében kerül kialakításra, a tárgyalások zajlanak. Az új helyszín befogadóképessége kisebb lesz, ám jóval magasabb minőséget kínál majd, Wang mester tervei szerint az alapanyagokat ide is kedvenc Nagyvásárcsarnokából, a fűszereket és szószokat pedig Kínából szerzi be.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.