Kortyolj bele az italvilágba!

Világhíres kávék, italkülönlegességek, vezetett kóstolások, gasztro-lounge, kiállítók, workshopok, bemutatók, Országos Barista Bajnokság, Magyar Koktél- és Flair bajnokság február 23-24-én a Corinthia Hotel Budapestben.

Néhány éve még kevesen tudták, valójában mivel foglalkozik egy barista, és a bártenderek is inkább hangulatfelelősök voltak a pult mögött, mintsem az ízkísérletezés mesterei. Mára mindez változóban van, a bárpult szakembereinek feladata legalább annyira összetett és izgalmas, mint egy kreatív séfé. A február 23-24-i KávéBár Bazár rendezvény látogatói bepillantást nyerhetnek az italszakma fortélyaiba, kiderül, mit keres az indukciós lap és a fűszerarzenál a pultban, s a kávék, párlatok mellett ínyenc harapnivalókból sem lesz hiány.

A rendezvénynek idén is az ötcsillagos Corinthia Hotel Budapest ad otthont, ahol több helyszínen zajlanak a programok. Kétnapos az Országos Barista Bajnokság, melyen öt kategóriában (Barista; Latte Art; Coffee in Good Spirits; Cup Tasters; Brewers Cups) indulnak a kávékészítés mesterei.

A hazai kávészakma fejlődését jelzi, hogy tavaly két kategóriának is magyar világbajnoka lett: Kis Zoltán a török kávé, vagyis cezve/ibrik legjobbja lett Bécsben, Orosz Ákos pedig bártender létére nyerte meg a Coffee in Good Spirits világversenyt Szöulban. Mindketten különleges, kóstolóval egybekötött bemutatót tartanak szombaton, s a napot az extrém Gerilla Art Show zárja, ahol a kávét biztos, hogy nem csészében szervírozzák…

Híres, vagy épp kevésbé ismert, de mindenképp a legizgalmasabbnak tartott területekről hoznak kávékat a kiállítók, Kántor Enikő vezető barista párjával, Györffy Árpád séffel (Aranykaviár) pedig azt is megmutatja, hogy lehet tágítani a kávé-koktél-desszert fogalmát, mindezt kóstolással egybekötve.

Ugyancsak a Kávébár Bazár kísérőprogramja a február 24-i Magyar Koktél- és Flair Bajnokság, ahol több mint ötven bármixer versenyez látványos show keretében. A közönség és a szakmabeliek a versenyek mellett vezetett párlatkóstolókon ismerkedhetnek a rumokkal, whiskykkel, ginekkel, és egy Franciaországból érkező konyakmester, Christian Ferrand segít eligazodni a legexkluzívabb italok világában is.

A belépődíj magában foglalja a standoknál történő kávék és számos alkoholos termék díjtalan kóstolását, és a vezetett kóstolókon való részvételt. A kávék és párlatok mellé finom falatok is tartoznak, gasztro-partnerek promóciókkal, kedvezményes árú értékesítéssel, s rengeteg ínyencséggel várják a látogatókat a spanyol sonkáktól a kézműves macaronokig. 35 kiállító termékei és számos program között válogathatnak a résztvevők csupán egy koktél áráért.

Kísérőesemények is bőven zajlanak, a Sarki Fűszeres Jamaica Blue Mountain kávéhetet tart, a nU Bor- és Bisztronómiában a kávétermelő országok konyhái ihlették meg a séfet, február 21-én nyitás előtti Friends&Family parti lesz a város legújabb bárjában, a Ráday utcai The GIN SHOP Budapest-ben. Szombat este zajlik a rendezvény Carnival@Buddha-Bar partija a Buddha-Bar Lounge-ban speciális koktéllappal és brazil táncosokkal, február 25-én pedig KávéBár-BAARPULT after partival zárják az eseményt a MIX Clubban.

 

Részletes program és további információk: www.kavebar.hu

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.