Ismét Rosalia a Gesztenyés Kertben

Május 9-11. között a XII. kerületi Gesztenyés kertben a harmadik alkalommal megrendezett Rosalián ismételten a rozé kerül a fókuszba. A több mint 50 borász borai mellett street food fogások is bemutatkoznak.

Gazdag kulturális programajánlat, Jazzy Színpad, gyerekműsorok és interaktív események egészítik ki az ital kóstolást. Aki mélyebben szeretné megismerni a rozék és pezsgők világát, annak érdemes jegyet váltani a Törley Pezsgő Egyetemre, valamint a május 10-i Rozé és Pezsgő Mustrára.

Az idei Rosalia gasztronómiai kínálatának vezérfonala a street food: újfajta bisztró ételek, tengeri halak, osztriga-variációk, sajt és sonka, szarvasgomba hideg és meleg ételekkel, kemencés buci, kolbászkák kenyértölcsérben, kézműves fagylalt, bonbonok és makaronok alkotják az ételsort.

Május 10-én, szombaton bemutatásra kerül a közel teljes magyar rozék, a siller borok, gyöngyöző és habzó borok, pezsgők széles palettája. A borászok személyesen kínálják jégbe hűtött boraikat, melyek a rendezvény alatt – a belépődíj fejében – szabadon kóstolhatók. Zilai Zoltán, nemzetközi borbíráló ad szakmai útravalót a kóstoláshoz, valamint beszámol az április végén megrendezett Mondial du Rosé-n szereplő magyar borok eredményeiről.

Minden nap az első 100, poharat vásárló vendég, aki rozé színű ruhában érkezik, egy szál rózsát vagy cseppőrt kap ajándékba

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.