Ismét Olaszrizling Október

Második alkalommal állítja a figyelem középpontjába az olaszrizling szőlőfajtát az Olaszrizling Október programsorozat – a tavalyi rendezvény után az idei október is a hazánkban legnagyobb területen termesztett szőlőfajtáról szól majd.

Az eseményhez szerte az országban éttermek, borkereskedések csatlakoznak, és idén is megrendezik több mint hatvan pincészet részvételével a Nagy Olaszrizling Kóstolót október 11-én.

A Winelovers rendezvényszervező csoport feladatának tekinti a legfontosabb hazai szőlőfajták és bortípusok minél szélesebb körű megismertetését. E cél megvalósítása érdekében hívta életre 2013-ban az Olaszrizling Október programsorozatát, amelyet idén áprilisban a Kékfrankos MOST! követett.

Mindkét tematikus hónap koncepciójának a lényege, hogy a piaci szereplők összefogása által hívja fel a figyelmet az adott szőlőfajtából készített borokra. Ennek keretében borkereskedések állítanak össze olaszrizlingekből álló csomagokat és szerveznek a fajtával foglalkozó kóstolókat. Az éttermek a fajtával és házasításaival bővítik a borlapjukat, és pohárra is több bort kínálnak e fajtából, mint az év többi részében.

Bár egész októberben szerte az országban zajlanak majd az események, a borértők számára a legizgalmasabb rendezvénynek a Nagy Olaszrizling Kóstoló ígérkezik.

Az október 11-én a Sofitel Budapest szállodában megrendezendő eseményen több mint hatvan pincészet olaszrizlingjeit lehet majd összehasonlítani. Bár a pincészetek szinte valamennyi hazai borvidéket felölelik, a legnagyobb választékban a Balaton partján dolgozó borászok tételi közül válogathatnak a helyszínre érkezők.

A 14 és 22 óra között zajló sétáló kóstolóval párhuzamosan három érdekes mesterkurzusra is sor kerül. Elsőként a horvát grasevinákról lesz szó, majd a Balaton partját járják körbe, az egyes termőtájak és évjáratok borokra gyakorolt hatását elemezve, hogy végül egy önkéntesen vállalható, olaszrizlingre épülő eredetvédelmi rendszerrel, a Csopaki Kódexszel és annak első boraival ismerkedjenek meg a borkedvelők.

További információ: www.olaszrizlingoktober.hu , https://www.facebook.com/events/731316836932677/

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.