International Chocolate Awards a chocoMe-nek

Újabb nemzetközi szakmai elismerést kapott a chocoMe, amellyel „hivatalosan is” a világ legjobb csokoládékészítői közé lépett, miután a nemzetközi, független és a világ egyik legrangosabb csokoládéversenyén, az International Chocolate Awards-on ezüstérmet nyert.

A verseny jelentőségében a Michelin csillaghoz hasonlítható, míg jellegében a Bocuse d’Or versenyhez.

A legnevesebb külföldi csokoládészakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-ek és séfek alkotta nemzetközi zsűri (Seventy% (UK), Manhattan Chocolate Society (US), Master of Wine (UK), “The New Taste of Chocolate” (US), Ecole Chocolat Professional School of Chocolate Arts (US), “The Well-Tempered Chocolatier” (Kanada) a nemrég bevezetett Raffinée termékcsalád egy tagját, a Fahéjas tejcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyorót találta méltónak arra, hogy a legmagasabb piedesztálra emelje. A zsűri elnöke, egyben a díj alapítója, Martin Christy, a Seventy csokoládé-degusztációs portál szerkesztője – ma a világ egyik legnagyobb csokoládészakértője.

A Fahéjas csokoládéval bevont Piemonte-i mogyorós Raffinée készítője szerint „a világ legfinomabbjának tartott piemontei mogyorószemeket fahéjjal finoman átszőtt, 40% kakaótartalmú tejcsokoládé-köntösbe burkoltuk, hogy bársonyosan krémes, jellegzetes ízük az édes réteg alatt is megmaradjon”.

„A díj rangja rendkívül megtisztelő, és nemcsak a magyar chocoMe-nek, hanem az egész hazai csokoládékészítésnek szól” – mondta el Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe alapítója, aki a Firenzei Dóm szomszédságában, a Medici Riccardi Palotában vehette át a rangos elismerést. „A chocoMe ezzel a díjjal megkapta azt a rangos elismerést, amit a szakmában el lehet érni ebben

a kategóriában. A következő kategória a “bean-to-bar”, ahol a világ legjobb csokoládékészítői a teljes folyamatot maguk kontrollálják a kakaóbab kiválasztásától, annak pörkölésén, konsírozásán át a teljes csokoládékészítésig.” – tette hozzá Mészáros Gábor.

Érdekes megemlíteni, hogy egy hónappal korábban a Raffinée termékcsalád csomagolódobozát díjazták Milánóban a világ legrangosabb dizájnversenyén (A’ Design Award), míg most annak tartalmát.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.