Indul a gasztroszezon a Balatonon

Rendhagyó szezonnyitó gasztro-házibulit tartottak a Balaton északi partján, a csopaki strandon az elmúlt hétvégén: a Tihany-Balatonfüred-Csopak-Paloznak-Alsóörs regió legjobb vendéglátósai és borászai összeálltak, hogy megmutassák, ősszel, sőt télen is van miért a Balatonra látogatni.

Ízelítőt adtak kínálatukból, és bemutatták saját kiadású régiós gasztrotérképüket is, amely iránytű lehet mostantól minden gasztroturista és idelátogató számára.

Példaértékű összefogás valósult meg a Balaton északi partjának egyik legfrekventáltabb és legnépszerűbb régiójában, ahol több mint egy tucat vendéglátós és borász döntött úgy, hogy szembeszállnak azzal a közhiedelemmel, miszerint augusztus után minden bezár és nincs élet a Balatonon.

Az őszi-téli időszakban a vendéglátóhelyek izgalmas programokkal készülnek, klasszikus vasárnapi ebédtől kezdve tematikus eseményeken keresztül, borkóstolókon, borvacsorákon át, zenei programok széles palettája is várja a Balatonra látogató vendégeket. Érdemes a régiós gasztrotérképről és a helyek online felületeiről is folyamatosan tájékozódni a pontos dátumokról, programokról.

 

A gasztrotérképen egyébként minden információ megtalálható, ami fontos lehet a vendégek számára: az őszi-téli nyitva tartás, elérhetőségek, online felületek és egy rövid leírás a vendéglátóhelyekről. Kis piktogramokkal feltüntetik azt is, hogy van-e gyerekmenü, panoráma, borospince, és, hogy magunkkal vihetjük-e kedvencünket is, azaz kutyabarát-e az adott hely. A kiadvány teljesen ingyenes. Terjesztési pontok: a résztvevő éttermek és pincészetek, valamint a Balatonfüred – Veszprém régióban található szállodák és turisztikai pontok.

További információ: https://www.facebook.com/balatonigasztroterkep

 

A résztvevők:

 

Baricska Csárda

Bergmann Cukrászdák

Carpaccio Alsóörs

Chianti Étterem (Veszprém)

Ferenc Pince Csárda

Homola Pincészet és Borterasz

Horváth Ház – Borpince

Jásdi Pince és Borterasz

Karolina Fűszerkertje

Karolina Kávéház&Koktélbár

Kredenc Borbisztró

MÁRGA bisztró

Petrányi Pince

Sparhelt Bistro

Szent Donát Pince

Sáfránkert Vendéglő

Söptei Pince és Étterem

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.