Idén a paprikás csirke kerül a Gourmet Fesztivál fókuszában

A két évvel ezelőtti gulyás és a tavalyi rakott krumpli után most a paprikás csirke kerül a pünkösdi hétvégén, vagyis május 21-24. között a Millenárison megrendezett Gourmet Fesztiválon.

Idén a fesztivál már csütörtökön megnyitja kapuit, és felsorakoznak majd a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztrovilág más jeles képviselői is, akik saját ízlésvilágul és szemléletük szerint gondolják újra a klasszikus magyar fogást. .

A nemzetközi konyha is megjelenik a Gourmet kínálatában. Az éttermi kiállítókon túl – a magyarok mellett – külföldi sztárséfek is főznek majd a gasztro színpadon, ahol non-stop étel- és italkóstolókkal várják a vendégeket.

A fesztiválon street food kategóriában kulináris újdonságként jelenik meg a grillezés és a barbecue (BBQ), és kiderül majd, hogy a grillezéssel össze nem téveszthető BBQ, azaz a füstön sütés lassú tűzön miért az egyik legnemesebb ételkészítési filozófia.

Az idei Gourmet-n külön helyszínen mutatkozik be a magyar Bocuse d’Or Akadémia, a világ legrangosabb szakácsversenyének hazai “epicentruma”, ahol a januárban megrendezett lyon-i Bocuse d’Or magyar standján nagy sikert arató hazai éttermek öt fogásos menüjét is kóstolhatja a nagyérdemű.

S természetesen a nagyközönség idén is megízlelheti a legjobb vidéki éttermek ételeit, a legizgalmasabb vidéki ízeket és találkozhatnak Michelin csillagos éttermekkel a kiállítók között és a színpadi programokban egyaránt.

További információ: www.gourmetfesztival.hu

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.