Hullámvasúton érkező étel Bécsben

A bécsi Práterben nyílt meg Ausztria első Rollercoaster-Restaurant-ja, ahol lábosban, hullámvasúton érkezik az étel a vendégekhez. Rendelni tableten lehet, a koktélokat robotok mixelik. Az egyedülálló gasztronómiai élményt látványos fényjáték egészíti ki.

Az éttermek új dimenziója tárul fel azok előtt, akik ellátogatnak Ausztria első hullámvasút-éttermébe a bécsi Práterben. Az osztrák fővárosban megnyitott gasztronómiai élményközpont a hetedik Rollercoaster-Restaurant a világon, ráadásul több újítást is bevezettek. Itt ugyanis robotok mixelik a koktélokat, ők indítják útnak a rendeléseket, a háromnegyed óránként megtartott fényjáték-show alatt pedig még táncot is lejtenek.

Miután helyet foglalt a vendég, tabletről kell leadnia a rendelését. Az ételválaszték főleg a burger, pasta, saláta és snicli (Schnitzel) variációiból tevődik össze. Ezután a konyhában elkészített ételeket két robot helyezi a szállítószalagra, majd a becsomagolt fogásokat katapulttal gyorsítják fel a megfelelő sebességre, hogy végig tudjanak menni a hullámvasutaknak is becsületére váló pályán. A lábosban tálalt ételek és italok így akár a 30 km/h sebességet is elérhetik a felszolgálás alatt.

Az új gasztronómiai koncepció jegyében a látványos fényjátékok után rövid ideig kedvezményesen lehet italt és desszertet rendelni, az elkészült ételeket pedig maguk a vendégek katapultálhatják az asztalukhoz.

Ha a megfelelő hatóságok rábólintanak, akkor hamarosan ital-rulett is szórakoztathatja az étterem nagykorú vendégeit: a kört a véletlen-generátorral kiválasztott vesztes számlájára írják.

A számos újítás miatt az étterem egyelőre tesztüzemmódban működik, de 2016. április 23-tól már teljes étlappal és kipróbált szoftverrel állnak a vendégek rendelkezésére. A bécsi Rollercoaster-Restaurant-ot egyébként még idén újabbak követik az angliai Alton Towersben, valamint Szocsiban.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.