Hírességek, évjáratok, pezsgők és borok – ismét VinCE

Közép-Európa legnagyobb boros rendezvényét immár ötödik alkalommal szervezi meg a VinCE Magazin, a helyszín azonban változatlanul a Corinthia Royal Budapest.

Február 28. és március 2. között 10 Master of Wine, 160 kiállító, 1000 bor és pezsgő, hírességek boraiból összeállított Oscar Gala show, gasztronómiai különlegességek, valamint számos előadás várja a VinCE Budapest résztvevőit. A szervezők ezúttal a nagyszerű évjáratokat állítják a központba.

10 Master of Wine és száznál is több meghívott szakértő vesz részt az eseményen, sokan közülük előadásokkal is készülnek a mindhárom napon zajló mesterkurzusokra és workshopokra. És minden napra legalább egy pezsgős előadás is jut, Oroszországtól a spanyol cavákon át champgane-ig.

A boreseményen a hazai borikonok italait, párlatokat és harmincnál is több gourmet kiállító termékét kóstolhatják majd a borimádók. A legismertebb borászatokat tömörítő Pannon Bormíves Céh és Villány idén együtt, egy teraszon állítanak majd ki, de természetesen a testes fehérbort kedvelők a Somlói különítmény standjainál fedezhetik fel a terroir mibenlétét, míg az újdonságokra szomjazók is megtalálják a maguk számítását. Sonkák, kézműves sajtok hadai várják azokat, akik megéheztek a kóstolásban, majd levezetésképpen a Gerbeaud és a La Praliné édességeit se hagyja ki a tökély érdekében. Sőt, osztrigát is kóstolhatunk a cava mellé vagy pezsgős macaront és az sem kizárt, hogy az ikonikus kaviár + igazi orosz pezsgő kombinációt is fellelhetjük.

Champagne-ról mindenki hallott, de a német Rajna vidéke, az osztrák Wachau, a kis francia Jura vagy a méregdrága borairól hírhedt-híres Burgundia már kevésbé ismert a nagyközönség számára. Szofisztikált borkedvelők hosszasan barangolhatnak a felfedezésre váró vidékek borai közt. Még kávéban is létezik a termőterületre jellemző specifikus ízvilág, ez kiderül majd brazil kávészakértőnk mesterkurzusán.

Aki pedig a legnagyobb celebritások boraira kíváncsi, az jöjjön az Oscar-díj átadásának napján az Oscar Gala wine show-ra, ahol Brad Pitt, Sting, Iniesta és más hírességek borait kóstolhatjuk.

Információ: www.vincebudapest.hu

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.