Három Michelin-csillagos étterem Horvátországban

A Michelin Guide legújabb, horvátországi kiadványában összesen 62 éttermet értékel, közülük hárman csillagot is kaptak.

A rovinji Monte megőrizte tavaly elnyert minősítését, mellette a sibeniki Pelegrini, valamint a dubrovniki 360° most nyerte el első csillagát.„Inspektoraink bejárták az országot az Isztriától Dubrovnikig, az adriai partok mentén, Zágrábon át a keleti határig, miközben egy gyorsan fejlődő gasztronómiai világot fedeztek fel, amelyet az isztriai és a dalmát konyha formál” – nyilatkozta a kiadás kapcsán Michael Ellis, a Michelin nemzetközi igazgatója. „A kulináris színtér fejlődéséhez hozzájárulnak továbbá azok a fiatal séfek, akik utazásaik során kapcsolatba kerülnek európai kollegáikkal, új technikákat, ötleteket, koncepciókat tanulnak, amelyeket aztán szülőhazájukban használnak fel” – tette hozzá.

A Pelegrini Sibenikben

Fotó: Pelegrini

 

A sibeniki Pelegriniben Rudolf Stefan séf izgalmas recepteket kreál, helyi alapokból, miközben a konyhafőnök személyisége megjelenik minden ételében. A fogások letisztultak, egyszerűek és nagyon tiszta ízűek.

 

A 360 Dubrovnikban

Fotó: 360

 

A dubrovniki 360° vendégei nem csupán a kikötőre nyíló csodálatos panorámát élvezhetik, hanem a Marijo Curic séf újító ötletei nyomán készülő mediterrán fogásokat, amelyek a helyi alapanyagokra épülve, kreatív technológiai megoldásokkal születnek meg.

Az első horvátországi csillagot elnyerő rovinji Monte pedig sikerrel megtartotta minősítését. Mellettük a kalauz négy éttermet sorolt a kiváló ár-érték arányt kínáló Bib Gourmand kategóriába: a korculai Konoba Mate-t; a spliti Konoba Fetivit, az iloki Dunavot és a krapinai Vuglec Breg-et.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.