Hamarosan nyit a Garay ÉlményPince

Már épül a különleges hangulatot ígérő Garay ÉlményPince, amelyben szekszárdi borral a kezünkben járhatjuk majd be a középkorban készült pincerendszert és fedezhetjük fel az itt található kiállítást, amely a bort és a borászatot valamennyi érzékszervünkre hatóan ismerteti meg a látogatóval.

Az ÉlményPince kialakításával az a cél, hogy a fiataloknak és időseknek egyaránt bepillantást nyújtsanak a borászat, a borkészítés rejtelmeibe – de nem szokványos módon. Az élménypincében az illatoknak, ízeknek, tapintásnak, a művészetnek és a tudománynak egyaránt fontos szerep jut.

A szekszárdi borvidék hazai és nemzetközi megmérettetéseken egyaránt rendre a legkiválóbbak között szerepel. A Garay pince történelmi értéke vitathatatlan, s most a múlt és a jelen találkozásával olyan alkotás születik, amely a hagyományos módozatokon túl élményszerűen jeleníti meg a borvidéket és borkultúrát. Jelenleg Magyarországon sehol másutt nincs ilyen koncepció, ezért is büszkék rá, hogy itt valósul meg először ilyen beruházás, a 21. század eszközeivel. A nyitást júliusra tervezik.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.