Hamarosan az ínyenceké a főszerep a Millenárison

Az OTP Klub Gourmet Fesztiválon idén is a minőségi ételeké és italoké a főszerep, ahol borok, mézek, sajtok, pálinkák, cukrászsütemények, és egyedi ételkülönlegességek, változatos zenei és gasztroprogramok csalogatják a látogatókat május 31. és június 2. között a Millenáris Parkba.

A rendezvényen a hazai top 50 étteremből már szinte mindenki képviselteti magát, emellett pedig Magyarország legjobb borászai, cukrászai, gourmet boltjai is jelen lesznek a neves eseményen. Az érdeklődők végigkóstolhatják az ország legfinomabb étel-remekeit, anélkül, hogy órákat utaznának egy-egy gasztrokülönlegességért.

Az OTP Klub Gasztroszínpadán gymást követik majd a gasztrovilág szakértői, akiktől hasznos tanácsokkal és érdekes praktikákkal lehetünk gazdagabbak, az egyes tájegységek jellegzetes ételeitől kezdve a földieper tesztelésen át a francia klasszikusok kulisszatitkaiig.

A rendezvény szombati napján kerül sor a Harmadik Nyílt Lazacbontó bajnokságra amatőrök és profik részvételével, de aznap délután az édességeké lesz a főszerep, majd jönnek a villányi szőlőmag termékek, borok és a sajtok. Egy rendhagyó anatómiaóra keretében a félsertés bontását mutatják be, egy másik előadáson pedig a keserű italok kerülnek fókuszba, a szombati est zárásaként idén is párbajozik Bíró Lajos és Segal Viktor, ezúttal padlizsánnal.

Vasárnap délután grillezési ismeretek, Heimann-vendéglátás és baristák következnek és a hazai kenyérhelyzet is szóba kerül.

Az idei év újításaként a Gourmet Fesztivál kísérletet tesz arra, hogy a csúcsgasztronómiát és a mindennapok étkezési kultúráját közelítse egymáshoz. Ennek jegyében mutatkozik be a rendezvényen a „gulyás”, a legkülönbözőbb formákban, legyen az leves, pörkölt, hab, mártás, vagy akár terrine. A fesztivál szervezői a résztvevő éttermektől azt kérték, hogy séfjeik saját kreálmányaik mellett mutassák be saját gulyás-kompozíciójukat. A rendezvény zárásaként gulyáskóstolóval egybekötött Bocuse d’Or élménybeszámolót hallgathatunk a „csillagos” Onyx séfjétől Széll Tamástól, és szakmai vezetőjétől, Hamvas Zoltántól. Váncsa Istvántól pedig megtudhatjuk, hogyan készül a tibeti gulyás, eközben pedig fellebben a fátyol az igazi gulyás titkos történetéről is.

A Gourmet-n nem csak a kulináris élvezeteknek hódolhatnak a látogatók, hiszen a legjobb ételek és italok mellé színes programokkal is készülnek a rendezők. A Jazzy Rádió Színpadán esténként különleges fellépők gondoskodnak majd a színvonalas szórakozásról: pénteken Szőke Nikoletta és Quartettje, szombat este Gereben Zita és Quartettje, vasárnap pedig a Group ’N’ Swing gondoskodik a hangulatról.

További információ: www.gourmetfesztival.hu

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.