Gulyás és egyéb különlegességek a Millenárison

Magyarország legizgalmasabb kulináris „országjáró” körútját járhatja be, aki a hétvégén a Millenárisra látogat. Az OTP Klub Gourmet Fesztiválon idén a gulyás kerül fókuszba, de lesz – sok más mellett – mézes zsendicekrém levendula zselével és libamájjal töltött füstölt csülök is.

Május 30-án, csütörtökön egy szakmai nappal indít a gasztro-hétvége, hisz a Gourmet nemcsak a nagyközönséghez igyekszik közelebb hozni a minőségi gasztronómia szereplőit, hanem ez egy találkozási és igazodási pont a szakmabeliek számára is. Ezért a szakmai napon szó lesz a Magyar Gasztronómiai Egyesület és a Gault & Millau Magyarország étteremkalauz által nemrégiben alapított „Aranyszalag Minőség” élelmiszer- és alapanyag tanúsítványról és a szakma részt vehet kóstolással egybekötött sajtkonferencián a Slow Food Central Budapest szervezésében.

Pénteken pedig már a nagyérdemű számára is kinyílnak a kapuk, naponta déltől 23 óráig, egészen vasárnapig.

Csak itt lehet egyszerre látni és megkóstolni Magyarország 50 legjobb éttermét, amelyek adagonként 500-1000 forintért mutatják be különlegességeiket és alkalmi kreációikat. Lesz például kamcsatkai rákkal töltött pelmenyi, ami tulajdonképpen egy főtt tészta specialitás orosz földről, de ehetünk ízelítőt a libamájjal töltött füstölt csülökből vagy megízlelhetjük a kókuszos spárgahabbal, lazaccal és pácolt fürjtojással készült csalánpürét, vagy épp a préselt malacfejhúst és őz pleskavicát házi ajvárral. A „hagyományos” ételek kedvelői sem csalódnak a Gourmet-n: töltött paprika nagymama módra, a ropogós kacsacomb vagy sertés szűzpecsenye is kóstolható bátran. Desszertként pedig választhatunk akár mákmousse-t eperhabbal vagy mézes zsendicekrémet, levendula zselével. A Gourmet egy komplex gasztroélményt igyekszik nyújtani, ahol az ételekhez párosított borok mellett kézműves termékek, sajtok, kolbászok, lekvárok és mézek vagy akár kiváló cukrászok ízbombái is megtalálhatóak lesznek.

Az idei év központja azonban a gulyás, szinte mindegyik étterem készül egy saját variációval. A teljesség igénye nélkül lesz majd szarvasgulyás, gulyásleves ázsiai ízekkel, „Táj gulyás” leves, somogyi gulyásleves burgonyaprószával és Wiener Flakergulasch is. A sornak még nincs vége, hisz megízlelhetjük a kecskehúsos koreai gulyáslevest, a balatoni pontygulyást, a debreceni gulyás hot-dogot és a kardhalgulyást. Megtudhatjuk azt is, milyen a gulyás terrine és legfőképpen, hogy mennyire ízletes a gulyásleves-jégkrém. És megismerhetjük, hogy az első hazai Michelin-csillagos étterem portugál séfje hogyan készíti a tradicionális magyar gulyást.

További információk: http://sziget.hu/gourmetfesztival

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.