Gasztrovíkend a Hold utcában

Hagyományteremtő céllal szerveződik háromnapos téli evőbuli a Belvárosi Piacon, február 5-7. között. A Töltött Hold Gasztrovíkenden az ország neves és még kevésbé ismert, de jellemzően regionális, helyi alapanyagokra építkező éttermei, valamint vendégtermelők is részt vesznek.

Az ötödik kerületi Hold utcában található Belvárosi Piac az elmúlt évben számos neves séfet és éttermet vonzott, és egyre komolyabb helyet foglal el a főváros gasztronómiai attrakciói között. Február első hétvégéjén a bemutatkozás, vagyis a főzés és árusítás egy-egy közösségi standon történik, miközben a piac állandó üzletei és vendéglátóhelyei is nyitva tartanak. A Séf utcája, a MoszkvaTér, a Buja Disznók, a Panificio il Basilico, a Steamboo, a Vörös Homár és a többiek megszokott választékuk mellett meglepetésfogásokkal is készülnek, a vendégkonyhák és termelők pedig téli ízeket hoznak piaci stílusban.

A pénteken és szombaton 11:00-22:00 óra között, vasárnap pedig 11:00-15:00 óra között zajló eseményen megjelenik a bázakerettyei Bonne Chance, a csopaki Márga bisztró, a debreceni Ikon étterem, a balatonfüredi Baricska csárda, a veszprémi Chianti, a vonyarcvashegyi Bock Balaton, a soproni Erhardt és a békési Kira cigányétterem is, s a lista még bővül. Piaci kosztot készít LázárChef, Csíki Sándor (Food&Wine, Vendéglátás) szakíró, és Bakcsy Árpád is megmutatja, nemcsak fényképezni, hanem főzni is tud. A vendégtermelők közt lesz a Chilion chilitermelő manufaktúra, a Vászolyi-sajtok, Buza Sándor a kolbászaival, tejtermékek, és számos egyéb finomság.

Az ingyenesen látogatható esemény már a Hold utcai bejáratnál vodkabárral, kürtös kaláccsal és bográcsban főtt halászlével fogadja az érkezőket, bent pedig igazi nyüzsgő, pezsgős hangulatra számíthatnak a vendégek. Ezen a háromnapos rendezvényen választékból nem lesz hiány, s a szervezők a fűtésről is gondoskodnak, így a téli hideg sem lehet akadálya az estébe nyúló evés-ivásnak.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.