Fedélzeti borverseny, 10 ezer méteren

Különleges borkóstolón vehettek részt a múlt héten a KLM San Franciscoba tartó járatának World Business Class utasai, akik Thérèse Boer sommelier vezetésével három fehér és három vörösbort ízlelhettek meg. A két legjobb bor szeptembertől folyamatosan elérhető lesz a fedélzeten.

Első alkalommal rendeztek nemzetközi repülőjáraton borkóstolót. A holland királyi légitársaság járatán az utasok mellett újságírók is értékelhették vakteszten a KLM borsorát. A kóstoló végén Thérèse Boer felfedte, milyen borokkal is találkoztak a vendégek valójában. A két kedvenc, amely ősztől az állandó kínálatban szerepel majd a The Holy Snail Sauvignon Blanc 2014 (Franciaország) és a Casa Silva Cool Coast Pinot Noir 2013 (Chile).

Az emberek máshogy élik meg az ízeket és az aromákat repülés közben, ennek oka például a kabinnyomás vagy a páratartalom. A szaglás és az ízlelés is átlagban 20%-kal csökken a fedélzeten, emiatt a KLM fogásai fűszeresebbek, a borok pedig teltebbek. A magas csersav tartalmú borok a magasban kevésbé kellemesek, ezért ki is maradtak a légitársaság borválogatásából.

 

Ételek és borok Jonnie és Thérèse Boer-től

Jonnie Boer is csatlakozott a KLM különleges San Franciscoba tartó járatához, hiszen október 26-ig a KLM a három csillagos holland séf fogásait kínálja az Amszterdamból induló járatokon a World Business Class utasoknak. Jonnie az úton mesélt az ételek megálmodásáról és azok elkészítéséről, illetve hogy milyen tényezőket kellett figyelembe vennie a receptek összeállításánál. A KLM és Thérèse az ételkülönlegességek mellé Ken Forrester (Old Vine Reserve Chenin Blanc 2014) borát ajánlja.

 

 

A KLM a fedélzeti termékeit fejleszti

A holland légitársaság folyamatosan fejleszti fedélzeti termékeit és szolgáltatásait. A Boeing 747-es flotta World Business Class belső terei felfrissültek, valamint a Boeing 777-200-as flotta World Business Class és Economy Class kabinjai is átalakítás alatt vannak. Ezen felül a légitársaság évek óta vezető holland szakácsok menüjét kínálja a World Business Class utasainak. A KLM menüjének megálmodói közt olyan nevek szerepelnek, mint Sergio Herman, Richard Ekkebus, Mario Ridder vagy Richard van Oostenbrugge. A 2015-ös téli szezonban az Economy Class-on új tálcát vezetnek be, ami Tasty Blue névre hallgat. A KLM az első légitársaság, amely polipropilénből készíti ezt az eszközt. Ennek köszönhetően könnyebb lesz a tálca és egyben újrahasznosítható is. Emellett új, könnyebb kézikocsikat is kap az Economy Class, amely harmonizál majd a tálcák kék világával.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.