--- Hirdetés ---

Elkészült Buda étlapja

A Kés-Villa-Buda egyesület 12 étterme összeállította a budai vendéglátás legautentikusabb étlapját, hogy megmutassa, mit tud a 21. században a hagyományokon alapuló, őszinte budai konyha.

Az étlapot nevezhetjük Best Of Budának is: az egyesület tagéttermei ugyanis azt az ételüket írták Buda étlapjára, ami slágernek számít törzsvendégeik körében.

Buda étlapja megtalálható ezentúl mind a tizenkét egyesületi tag asztalán, elvihető, továbbadható, sőt akár egy Airbnb-szoba falára is hasznos lehet kitűzni, segítve így azokat, akik nyitottak az autentikus budai, vagy ha úgy tetszik, magyar gasztronómiára.

A szórólapként is értelmezhető Buda étlapja Fotó: Kés-Villa-Buda Egyesület

Ami az autentikusnak nevezett, szóróanyagként is értelmezhető Buda étlapján szereplő ételeket illeti: az újragondolás nem jellemző, de az átgondoltság igen.

 

A 12 budai fogás

 

ELŐÉTELEK:

Forró velőscsont fokhagymás pirítóssal (Kéhli Vendéglő – 1036 Budapest, Mókus u. 22.)

Mazsolás kacsamájpástétom szarvasgombás vajjal és házi kaláccsal (Budai Nagygesztenyés Vendéglő – 2092 Budakeszi, Fő utca 1.)

 

LEVESEK:

Borjú gulyásleves csipetkével és kovászolt kenyérrel (Hadik Kávéház – 1111 Budapest, Bartók Béla út 31.)

Húsleves kendermagos kakasból, mini grízgombóccal (Jardinette Vendéglő –  1112 Budapest, Németvölgyi út 136.)

 

FŐÉTELEK:

Gombapaprikás, tojásos nokedli (Pasarét Bisztró –1026 Budapest, Pasaréti út 100.)

Túrós csusza házi tésztából, ropogós sült szalonnával(Spíler Buda – 1123 Budapest, Alkotás u. 53. / MOM Park /)

Kijevi jércemellfilé rántva, burgonyapürével, kompóttal (Mezzo Music Restaurant – 1122 Budapest, Maros utca 28.)

Bugaci torony tócsnival és házi savanyúsággal (Földes Józsi Vendéglője – 1023 Budapest, Bécsi út 31.)

Bécsi szelet lapály sertés hosszúkarajából, pirított szalonnás burgonyasalátával (Promontor Kertvendéglő – 1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 28.)

Sütve párolt marhapofa kéksajtos gnocchival (Schieszl Borház és Vendéglő – 2011 Budakalász, Budai út 83.)

 

DESSZERTEK:

Túrógombóc mifelénk módra (Náncsi néni vendéglője – 1029 Budapest, Ördögárok út 80.)

Madártej bogyós gyümölccsel, mandulával (Émile – 1026 Budapest, Orló utca 1.)

Ez is érdekelheti

Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.