Demeter Csaba lett a legjobb egri borász

A történelmi borvidéken immár 17. alkalommal adták át Az év egri bortermelője díjat, ezúttal Demeter Csabának. Az Egri Hegyközség tagjai minden évben szavaznak arról, melyik helyi borászt illetheti meg ez a kitüntetés, és ez alapján a hegyközség kilenctagú választmánya dönt végül.

A Bükk hegység déli lankáin elterülő Egri borvidéken, a Kőlyuk pincesoron készíti borait Az év egri bortermelője 2014, Demeter Csaba. Jövőre lesz 20 éve annak, hogy a borász átvette és megreformálta a már 1886-tól működő családi birtokot és pincészetet Egerben.

„Amit egyik évben megtanultunk, azt a következő évben felülírja a természet. Minden év hoz valami ismeretlent, ezzel meg kell birkózni és elkészíteni újra a jó borokat. Szeretem a kihívásokat, olyan borokat szeretek készíteni, amikre büszke lehetek: a könnyűeket, melyeket bármikor elő lehet venni, kellemesen ihatók, mégis hosszan velünk maradnak. És természetesen ott vannak a nagyok, mert határozottak, érett jegyeket mutatnak, és benne van minden érték és nagyság a mi borvidékünkről” – mondta el Demeter Csaba a díj átvételekor, a XIX. Egri Bikavér Ünnepen.

Az év egri bortermelője olyan borosgazda – borász lehet, aki jó borokat készített és azokat mindig szívesen bemutatta, eredményeket ért el borversenyeken itthon és külföldön, segítette és tanította, jó szóval bátorította társait, megbecsülte a szőlőtermesztők fáradságos munkáját, netán maga is termelt szőlőt. Pincéje példamutató rendről és tisztaságról árulkodik, ott mindig szívesen látja a betérő érdeklődőket, borait az egri bor hírnevéhez méltóan értékesíti jó áron és szép formában, ezzel elismerést szerez a helyi borászok körében, hazánkban és a nagyvilágban, megbecsüli társait, szóval és tettekkel védi és hirdeti az egri bor jóságát.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.