Debrecenbe megy a Stílusos Vidéki Éttermiség

Szeptember 7-én folytatódik a vidéki éttermek legjavát bemutató Stílusos Vidéki Éttermiség programsorozat, a házigazda ezúttal Debrecen, a város vadonatúj rendezvényhelyszíne, az augusztusban nyíló Békás-tó partja.

Az egyesületbe tömörülő éttermi csoport tagjai mindannyian a szívből jövő, vidéki vendéglátást tartják legfontosabb alapelvüknek és ennek hangulatát szeretnék megmutatni a SVÉT-re látogató közönségnek.

A SVÉT-tagok mellett vendégéttermek is részt vesznek az eseményen, sőt – ahogy az Egyesület alapelvei közé is tartozik – a helyi termelők, beszállítók, gasztronómiai képviselők közül is bemutatkoznak.

„Azert fontos a vidéki éttermek összefogása, mert meg szeretnénk mutatni, hogy hazánk gasztronómiája mennyire színes, változatos, és magas színvonalú! Más ízek, gondolatok, stílusok találkoznak, amelyek mind szerethetők és kóstolásra csábítók” – mondta el az egyesület fő célkitűzéseit összefoglalva Csapody Balázs, a Kistücsök étterem tulajdonosa.

A szeptember 7-i rendezvényen résztvevő éttermek:

Anyukám Mondta – Encs; Baricska Csárda – Balatonfüred; Chianti Étterem – Veszprém; IKON Étterem – Debrecen; Kistücsök Étterem – Balatonszemes; Macok Étterem és Borbár – Eger; Mandula Étterem és Borbár – Villány; Nomád Hotel&Campsite – Noszvaj; Rosinante Fogadó – Szigetmonostor; Viator Apátsági Étterem és Borbár – Pannonhalma; Walter Vendéglő – Perbál

Vendégéttermek: Palkonyha – Palkonya; Erhardt Étterem és Panzió – Sopron

Az éttermek olyan fogásokkal készülnek, amelyekhez az alapanyagokat 30 km-en belül szerzik be, így keresztül-kasul megkóstolhatják a vendégek Magyarország ízeit. A házigazda, Debrecen és környékének gasztronómiai képviselői is bemutatkoznak, többek között a Cut’N’Coffee kávépörkölő szalon, a Nárcisz Birtok sajtmanufaktúra, a tuzséri pálinkafőző manufaktúra, a PM Choco kézműves csokoládé, a Séfakadémia főzőiskola.

Ezenfelül a szervezők a borászatok közül is az izgalmas, karakteres műhelyeket hívják meg, és vendégként csatlakozik Hajdú-Bihar egyik büszkesége, a kemencéiről híres Tuba Tanya is.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Információ: www.svet.hu

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.