Budavári Borfesztivál: nők és Portugália

A 22. Budavári Borfesztiválon szeptember 11-15. között a nőké és a hölgy borászoké a főszerep, hiszen egyre többen vannak azok a hölgy borászok, akik boraikkal kiemelkedő sikereket érnek el.

Ők azok, akik a nőkre jellemző kifinomultsággal, érzékenységgel, tapintattal, de férfias határozottsággal és munkával készítik boraikat, melyeket a borkedvelő közönség is nagy kíváncsisággal fedez fel.

Az idei Budavári Borfesztiválon a borkedvelők megtudhatják, mit csinálnak másként a jelen lévő hölgy borászok – csaknem negyvenen – , akik személyes jelenlétét egy összetéveszthetetlen logó fogja jelölni a faházakon. De a Borfesztiválra látogató nőket kényeztető meglepetés várja, naponta az első 2000 belépő „boros” kozmetikumot kap ajándékba.

Az idei Borfesztivál díszvendége Portugália, amely borai mellett az ország gasztronómiájával, kultúrájával is bemutatkozik. Mind az öt nap a kultúráról szól: világzene, népzene és jazz minden mennyiségben. Szerdán színpadra lép a Magna Cum Laude, őt követi csütörtökön a Köztársaság Bandája, Nikola Parov és Zenekara és egy már megszokott, felejthetetlen hangulatú Ghymes koncert szórakoztatja a borozgatókat. Pénteken a Tárkány Művek, Holdviola és a Vujicsics Együttes dallamai nyújtanak teljes kikapcsolódást, vendégként színpadra lép Tolcsvay László és a Söndörgő Együttes. Szombaton a Magyar Jazz Napját ünnepeljük csupa jazz-es fellépővel, a napot egy portugál fado énekesnő, Joana Amondeira koncertje zárja. Vasárnap pedig a Budavári Népzenei és Néptánc Gála résztvevői színesítik a napot.

A szórakozást sok más program teszi teljessé és feledhetetlenné kicsik és nagyok számára. Hétvégi gyermekprogram, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jubileumi programjai, ingyenes wifi, okostelefon alkalmazás, parafagyűjtés és még számtalan program vár mindenkit.

További információ: www.aborfesztival.hu

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.