Bűbájos tavasz Tarcalon

Április 29. és május 1. között, a tarcali Bűbájos Hétvége programjai egyrészt a népi hiedelmekhez, népszokásokhoz,másrészt a termékenységhez, a nőiséghez, a szépséghez kapcsolódnak, azonban mindegyik program középpontjában a tokaji bor áll.

A Walpurgis-éj, az április 30.-ról május 1.-re virradó éjjel Európa-szerte ismert és ünnepelt hagyomány, mely még a kereszténység előtti időkből eredeztethető. A népi hiedelemvilág szerint ekkor volt a „boszorkányszombat”, amikor minden égtájról az ördögök, boszorkányok egy magaslatra sereglenek, hogy varázslatos táncaikkal és ráolvasással elűzzék a tél szellemeit, egy utolsó télvégi mulatságon.

Az események szereplői és háziasszonyai között megtalálhatóak lesznek Tokaj-Hegyalja sikeres borásznői: Berecz Stephanie, Bai Edit, Osváth Fruzsina, Zsirai Kata és Bott Judit, akiknek neve minden a tokaji borok iránt érdeklődő számára ismerős lehet.

A hétvége során zenés programok és gasztronómiai bemutatók mellett akár egy előadást meghallgathatunk a nők történetéről a boszorkányoktól a borászokig Basilicus Borkultúra Központban, vagy egy borkóstolás alkalmával bejárhatjuk a Tokaji borvidék egyik legöregebb pincéjét. Egy könnyed séta alkalmával érdemes megnézni Európa legnagyobb Áldó Krisztus szobrát, mely után az Andrássy Rezidencián kóstolással fűszerezett beszélgetésen is részt vehetünk, ahol női borászok boros történeteiket mesélik el. A Kikelet és a Myrtus Pincénél a hölgyek gyújtják meg majd a tüzet, ami mellett lehet bort kóstolni, beszélgetni, vagy csak üldögélni és élvezni a pillanatot.
A rendezvény ideje alatt gyermekprogramok, kézműves vásár és nyitott pincék szívesen várják a szomjas vándorokat.

További információ: https://www.facebook.com/events/1847918248768902/

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.