Borterasz nyílt a badacsonyi Kisfaludy-Házban

A Badacsony legmagasabb pontján fekvő Kisfaludy-Ház Étterem megnyitotta Borteraszát, ahol minőségi borokkal és ételekkel élvezhető a páratlan balatoni kilátás.

A gondosan válogatott borlapon a legismertebb helyi borászok kínálatát, valamint a hely különlegességeit, fröccskoktélokat – nevezetesen Misit és Rózát – találunk a frissítők mellett. Míg Misi egy karakteresebb, muskotályon alapuló házi szörppel gazdagított koktél, Róza egy könnyedebb, rozé alapú ital, amelyben a friss málna íze dominál.

Az alkoholmentes ízeket erősíti a Foly Arborétumból érkező különleges fenyőrügy szörp is, amelyeket további házi ízek, egy komplett szörpbár egészít ki.

A látogatók természetesen a borok mellett könnyedén találnak kedvükre való falatokat is. Az étterem ugyanis három különleges házi kencével készült, a rillette, a padlizsánkrém és a friss körözött remek kiegészítője a badacsonyi boroknak.

Az idei nyár további újdonsága a Kisfaludy-Ház Étterem új séfjének, Csonka Gábornak már mostanra ikonikussá vált desszertje, az Ürmöske, amelynek alapját egy helyi édesebb, fűszeresebb fehér bor adja, amit Kisfaludy Sándor és múzsája, Szegedy Róza előszeretettel készítettek.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.