Borfesztivál hetedszerre a Gellértben

A Danubius Hotel Gellért Márton napi Borfesztiválján neves séfek főznek, miközben borból és sörből biztosan nem lesz hiány.

Hét éves lett Budapest egyik legizgalmasabb Márton-napi programja, mely évről évre új és újabb tematika köré épül, és az elmúlt években rendre teltházat vonzott.

Nincs szerte a világban olyan Márton napi Borfesztivál, ahol a sör is jelentős szerepet kap, ám a Gellért kilóg a sorból, hiszen a nulladik napon az ország legjobb főzdéjéből érkező 7 “mestersörész” mutatja be több mint 30 féle italát egy korlátlan sörkóstolás keretében. A sörkorcsolyákat Előházi Ádám, az Első Füredi Sörház séfje és Frideczky András, a Gellért megújult sörözőjének kreatív séfje prezentálja.

A fesztivál péntekén és szombatján az ország legjobb borászatait hívják meg, a két napon több mint százat. Az elsőn a Bor és Piac válogatásában jelennek meg a kiállítók, míg a rendezvény történetében most először a Winelovers is csatlakozott szakmai partnerként, így a második napra ők hívják meg a kiállító borászokat. És idén először ingyenes Borkollégium Pop-up School-okkal is erősít a Márton napi Borfesztivál, a Balkán Fanatik és a Mary Pop Kids koncertjei alatt a DiVino kínálatát kortyolhatjuk, és a kétnapos borfesztiválon megjelennek majd a legjobb pálinkafőzdék is.

A Gellért Lakosztályéttermében Szulló Szabina és Széll Tamás kínálja 7 fogásos menüsorát pénteken és szombaton egyaránt. A Gellért Sörözőben pedig a Gerbeaud-Gundel-Gellért trió séfjei prezentálnak borvacsorát, ahol az Onyx és a Gundel head sommelier-i válogatják az ételekhez illő borokat. Íz-világkörüli úttal fogadja a vendégeket a borfesztivál zárónapján Héjja László, a Gellért konyhafőnöke és a Márton napi Sunday brunch. Az all-you-can-eat vasárnapi ebéden megkóstolhatunk a magyar mellett, amerikai, norvég, dán, német, orosz, kínai, egyiptomi, olasz, francia, izraeli és indiai libás és más ételek.

Jegyvásárlás és információ: http://www.borfesztivalgellert.hu/

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.