Borfesztivál a hétvégén Villányban

Idén a legszebb vörösborok mellett nagyszabású szüreti felvonulás, sztárfellépők, koncertek, gyerekprogramok várják a hagyományosan október első hétvégéjén, szüreti időszakban megrendezett Vörösbor Fesztivál látogatóit Villányban.

A rendezvény a borvidék egyik legnépszerűbb programja, egyben legnagyobb boros rendezvénye, idén a fesztivál történetében kiemelkedő számú borászkiállítóval, az utazást segítő tömegközlekedéssel.

A fesztivál tradicionális borrendi avatással indul a Rendezvénytéren, pénteken a színes programon a leendő borlovagoknak a közönség előtt kell bizonyítaniuk rátermettségüket a tagságra. A látványos, borrendekkel és a villányi borászokkal zajló szüreti felvonulás szombaton 14 órakor indul a pincesortól a Rendezvénytérig.

A hétvégén fellép többek között Geszti Péter és a Gringo Sztár, a KFT, Odett, a Besh ’o droM, a Budapest Voices, a Kerekes Band, a Köztársaság Bandája, valamint a Nihil Chips is. Éjszakánként a hagyományosabb zenét szeretőket utcabál, a modernebb bulizenét kedvelőket DJ-k várják majd a rendezvényen.

A szervezők minden korosztály számára készültek változatos programokkal: egész napos kézműves vásár, gyerekprogramok, kézműves foglalkozások, történeti játékpark, a Zengő együttes interaktív műsora várja a legkisebbeket, valamint a fesztivál teljes időtartama alatt üzemel egy (bor)korcsolyapálya is.

A Borudvar a nagykoncertek helyszínén, a Rendezvénytéren lesz kialakítva, viszont a Kisszínpad mellett sem kell üres borospoharakkal sétálni. 27 borászat települ ki pavilonokba, ahol nem csak a villányi, hanem a környékbeli borgazdák borait is meg lehet majd kóstolni. Nyitva lesznek a borospincék is, több helyen különféle programokkal is várják a fesztiválozókat.

Pécs és Villány között október 3-án és 4-én fesztiválbusz közlekedik. Pénteken Pécsről a busz 19 órakor indul a Rákóczi úti buszmegállótól, de érinti a Kertvárosi buszpályaudvart is, a visszajárat hajnali kettőkor indul a Rendezvénytérről, és Siklós,  Harkány érintésével veszi az irányt Pécs felé. Szombaton 14.30-kor és 20 órakor vehetjük igénybe a szolgáltatást, a retúrjáratok hajnali kettőkor indulnak vissza.

A vasút kétóránként induló megerősített járatokkal készül a rendezvényre, és idén a Fesztivál történetében először a – MÁV-Start és a Város együttműködésének köszönhetően – szombat éjfélkor nagy fesztiválvonat (Digistar Express) indul Villányból Pécsre.

A fesztiválon idén több különleges előadás is helyet kapott. Szombaton 16.00 órakor Diófás téren Csíki Sándorral, a Food&Wine bloggerével, valamint Vajda Pierre-rel, a Dining Guide főszerkesztőjével, az RTL Klub Konyhafőnökök c. sorozatának zsűritagjával Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője fog beszélgetni.

De lehetőség nyílik arra is, hogy a látogatók belehallgassanak a borvidék legnevesebb borászaival zajló beszélgetésbe. Bock József, Gere Attila, Polgár Zoltán, Jekl Béla és Tiffán Ede szombaton 16 órakor ülnek asztalhoz, hogy egy pohár bor mellett a borvidék borairól, borkultúráról beszélgessenek.

Rossz idő esetén a www.villany.hu oldalon, illetve a fesztivál facebook oldalán lehet tájékozódni a programok esőhelyszínéről.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.