Békebeli konyha a Vigadóban

A Pesti Vigadó 2014-ben megújulva, eredeti pompájában helyreállítva nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, most étterme is új koncepcióval várja a vendégeket.

Az étterem üzemeltetői szerint a turizmusban behozhatatlan előnnyel rendelkeznek a pesti belváros régóta üzemelő, ismert éttermei, ezért a Vigadó olyan koncepciót kerestek, amilyen még nincs a főváros gasztronómiai palettáján – így találtak rá a „pesti konyha” kifejezésre.

Az ételválaszték alapjával a 20-as, 30-as évekig nyúltak vissza, és egy olyan éttermi kultúrát akarnak a vendégek elé tárni, amelynek hangsúlyos eleme az élmény. Ehhez adott a helyszín, Feszl Frigyes épülete, bár a műemlék számos kötöttséggel is jár, nem engedi meg, hogy fiatalos, modern éttermi környezetet alakítsanak ki. Ezért az ételekkel igyekeznek átütő élményt nyújtani. A konyhát Magos Zoltán vezeti, és feladata a klasszikus ételek olyan szintű megreformálása volt, hogy a régi, ismerős ízek új köntösben jelenjenek meg. A Vigadó nem akar historizáló étterem lenni, hanem azt mutatja meg, hányféleképpen állhat össze és nézhet ki a tányéron a jól ismert francia saláta, a paprikás csirke vagy éppen a vadas.

Az árakat úgy alakították ki, hogy versenyképesek legyen a környékbeli éttermekkel, és egyformán számítanak a magyar és a külföldi vendégekre. Hamarosan megnyílik az árkád alatt a terasz, amely remélhetően élő reklámja lesz az étteremnek.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.