Ausztria borai Budán

Áprilistól a zöld veltelini, rizling vagy kékfrankos rajongók még közelebb érezhetik Ausztriát, hiszen a KisBécs a budai zöldövezetben kínál osztrák borokat, hozzájuk illő ételekkel.

A több mint százféle borból esténként pohárral is lehet rendelni, napközben könnyű salátákkal és szendvicsekkel, kávéval és helyben készített gyümölcs-, zöldséglevekkel várják a vendégeket.

A borválaszték kialakításánál fontos szempont volt, hogy a megkérdőjelezhetetlen minőséget képviselő és kristálytiszta boraikról világszerte híres Ausztriából minden árkategóriában kínáljanak borokat, a könnyű nyári tételektől egészen a legjobb dűlős borokig.

A kellemes budai zöldövezet, a belső tér hangulatos kialakítása és a zöld fűszernövényekkel teli, szomszédos virágbolttal közös terasz a slow food trendet hirdeti, a gyorsétkezés helyett kényelmes tempóban fogyaszthatóak a helyben készített szendvicsek és saláták, a könnyű ételek mellé péksütemények és torták is választhatóak. Több alapanyag közvetlenül Ausztriából érkezik, köztük a borokat kísérő sajt- és sonka válogatás.

 

Napközben a hely alapítói, az osztrák borokért rajongó baráti társaság ajánl borokat, míg koraestétől folyamatosan frissülő összeállításban 10-20 nyitott palack, köztük a mindennapok borai, közönségkedvencek és különlegességek kóstolhatóak. Az üdítően friss bécsi Gemischter Satz vagy dél-stájer sauvignon blanc mellett a szomszédok emblematikus fajtáiból is nagy a kínálat – a ropogós zöld veltelinik (Grüner Veltlinerek) és Wachau legendás rizlingjei mellett gyümölcsös kékfrankosok és zweigeltek, nemzetközi fajták is helyet kaptak a polcokon.

A most megnyílt hely célja, hogy az osztrák borok, amelyek az elmúlt évtizedben a tengerentúlon és a világ minden pontján felkerültek a legjobb éttermek és borbárok itallapjaira, itthon is minél szélesebb körben bemutatkozhassanak. Ezért tematikus kóstolókat, egy-egy fajta vagy régió borait részletesen bemutató programokat is terveznek a közeljövőben és webshopjukon is részletesen bemutatják a borvidékeket, szőlőfajtákat.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.