Aszúk és pezsgők

Vége a kétes minőségű forralt boros karácsonyi vásároknak és a cipekedésnek –az ünnepek előtti kóstolás és vásárlás legújabb generációja, a Pezsgő és Aszú kóstoló és vásár mutatkozik be december 10-én.

Jó alapanyagból készíthető jó forralt bor, de a borértők tudják, hogy az igazán fényes ünnepek italai azonban a tokaji aszúk és a hagyományos eljárással készült pezsgők.

A tokaji aszú több száz éves készítési hagyománya napjainkban a világ legköltségesebb borkészítési eljárásának számít. Nem kevésbé értékes a hagyományos champagne-i pezsgőkészítési módszer, amelyet mára az egész világ irányadónak tekint.

A Winelovers rendezvényszervező csapat nemcsak a hagyományokat szeretné feleleveníteni, hanem a borkedvelőket is megajándékozná, ezért egy új típusú rendezvénnyel lép elő decemberben. A Pezsgő és Aszú kóstoló és vásár is egyben. A hagyományos Winelovers Nagykóstolóktól (Bordói November, Tokaji Március, Kékfrankos Április, Pezsgő Június vagy Olaszrizling Október) eltérően itt jóval csendesebb, szűk körű eseményre lehet majd számítani az elmélyültebb kóstolás érdekében.

A Pezsgő és Aszún az érdeklődők a belépőjegyekért cserébe kuponokat kapnak, a kóstolótérben ezeket válthatják egy-egy kóstolóegységnyi aszúra vagy pezsgőre. A 8000 forintos belépőjegy 32 db 250 forintos kupon formájában 100%-ban lekóstolható. Számos tétel teszteléséhez elegendő lesz egyetlen kupon is, de igény esetén további kóstolóegységeket lehet majd vásárolni.

A vásár azonban itt kezdődik: az érdeklődők a kóstolás alapján kiválasztott palackokat a helyszínen kedvező áron vásárolhatják meg. Ráadásul azok hazacipelésével sem kell bajlódniuk: elég egyszerűen leadni rendelésüket a regisztrációs pultnál, és a Winelovers vállalja, hogy december 21-ig az összes leadott megrendelést ingyenesen házhoz szállítja. A helyszínen készpénzes és kártyás fizetési lehetőség is lesz, továbbá utánvételre is lesz lehetőség.

A Pezsgő és Aszú rendezvényre mostanáig mintegy 11 különböző pincészet tokaji aszúit regisztrálták, kínálatukban akadnak igazi kuriózumok is. További 13 kiállító pedig különféle pezsgőket kóstoltat majd, köztük a magyarok mellett a Louis Roederer francia champagne-át vagy a Codorníú spanyol caváját. Akik ezeknél is különlegesebb italokra kíváncsiak, azok a portói erősített borokban és a tokaji borkülönlegességekben lelhetik örömüket, mint amilyen a késői szüret, a szamorodni vagy az eszencia.

Pezsgő és Aszú kóstoló és vásár

Időpont: 2016. december 10. (szombat), 15.00-21.00

Helyszín: Corinthia Hotel Budapest, Erzsébet körút 43-49, Budapest, 1073

Honlap: http://pezsgoesaszu.hu

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.